Foto: AFP
Foto: AFP

Brogdon krenuo pa stao, Kuzma oživeo Lejkerse u poslednjoj deonici (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.03.21. | 07:21

Krilni centar Lejkersa ubacio 15 poena u četvrtoj četvrtini, Lebron završio meč sa 18 poena i deset asistencija

Tri četvrtine stanje stvari na parketu Stejpls centra govorilo je u prilog tome da bi Los Anđeles Lejkersi posle Finiksa i Sakramenta mogli da dožive i treći poraz zaredom. Međutim, ekipu je u poslednjoj deonici strašnom energijom podigao Kajl Kuzma odigravši najbolju četvrtinu ove sezone, a Jezeraši su smogli snage za seriju 24:7 posle koje nije bilo oporavka za Indijanu - 105:100.

Imali su Pejsersi završnom periodu meča maksimalnih plus 12 - nije bilo dovoljno. Otvorila im se prilika da trojkom u poslednjem napadu eventualno izbore produžetak - upropastili su je. Ubacivanje sa strane presekao je Kentejvijus Kaldveld Poup koji se ušunjao iza leđa Domantasa Sabonisa, a potom, kako je bio fauliran, uspeo da pogodi oba bacanja. To su ujedno bili i poslednji poeni na utakmici.

Izabrane vesti

Lejkerse je u prvom poluvremenu u podređeni položaj bacio sjajni Malkom Brogdon sa 23 poena, međutim, u drugom je podbacio sa svega šest, što se i te kako preslikalo na konačan rezultat i odnos snaga na terenu u poslednjoj četvrtini. Lebron i saigrači su pobedu morali da jure bez Aleksa Karuza koji zbog udaranja glavom o parket i potresa mozga nije bio u stanju da završi utakmicu.

Pomenutom Brogdonu slaba vajda od zvanja najefikasnijeg igrača utakmice, kada je njegov individualni učinak i igru Pejsersa u drugom delu potpuno zasenio Kajl Kuzma u saradnji sa ostatkom tima. Krilni centar Lejkersa je u završnom delu susreta ubacio 15 poena od ukupno 24, a tome je dodao i 13 skokova na nivou čitavog meča. Pratio ga je Lebron Džejms takođe sa dabl-dabl učinkom. Kralj je ubacio 18 poena uz deset asistencija, pa mu se od starta sezone nijednom nije dogodilo da završi meč sa manje od 17 poena. Sabonis je sa 20 poena, 14 skokova i osam asistencija bio nadomak tripl-dabla.

Pred poslednju deonicu Lejkersi su na kontu imali svega 71 poen, a onda im se ruka otkačila u odlučujućoj u kojoj se zatrpali koš rivala sa 34. Nisu jedini koji su ovog jutra izdominirali u četvrtoj četvrtini.

Čikago Bulsi su izgoreli u vrelini koju je u Junajted centar doneo Majami, naročito Goran Dragić. Ekipa Hita je slavila devetu pobedu u poslednjih deset utakmica u ogromnoj meri zahvaljujući reprezentativcu Slovenije koji je odigrao vanserijsku poslednju deonicu. Dragić je sa 20 poena izjedančio lični rekord po broju poena u jednoj četvrtini.

NBA – REZULTATI

Memfis – Denver 102:103

/Bruks 20 - Jokić 28/

Nju Orleans – Klivlend 116:82

/Ingram 28 - Sekston 19/

Vašington – Filadelfija 101:127

/Vestbruk 25 - Embid 23/

Čikago – Majami 90:101

/Lavin 30 - Batler 28/

San Antonio – Orlando 104:77

/Gej 19 - Vučević 26/

Juta – Hjuston 114:99

/Mičel 28 - Porter 27/

Los Anđeles Lejkers - Indijana 105:100

/Kuzma 24 - Brogdon 29/



tagovi

Los AnđelesLos Anđeles LejkersLebron Džejms

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara