Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Brojke Avramovića, Lučića i Larkina obeležile kolo Evrolige

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.03.23. | 17:57

Zanimljiva zapažanja na zvaničnom sajtu takmičenja

Iz kola u kola se tenzija povećava, iščekivanje raste, ko će se naći među osam najboljih u Evroligi. Odigrano je 26 kola, što znači da će sve biti poznato u narednih osam. Sada već standardno Evroliga izvlači neke od najzanimljivijih momenata iz tek završenog kola pa je na zvaničnom sajtu takmičenja osvanuo članak o brojakama koje su obeležile utakmice.

Šest igrača je izbačeno u prvi plan.

Izabrane vesti

Dabl-dabl Šejna Larkina posle šest godina

Američki internacionalac Šejn Larkin zablistao je u pobedi Efesa nad Panatinaikosem u Atini. U odsustvu Vasilija Micića preuzeo je kontrolu. Upisao je 13 poena uz 10 asistencija što mu je prvi dabl-dabl u Evroligi još od sezone 2016/17. Tada je još uvek nosio dres Baskonije. Danas, šest godina kasnije lider je Efesa, ali nikada do sada nije imao dabl-dabl u dresu dvostrukog šampiona Evrope.

Kiša Alekse Avramovića

Dolazimo do beka Partizan Mozzart Beta. Aleksa Avramović je protiv Albe u petak odigrao njabolji meč ove sezone. Ubacio je pet trojki iz sedam pokušaja što je obeležilo susret u prepunoj Areni. Posebno efikasan je bio u trećoj deonici kada je nanizao tri dalekometna šuta koja su preokrenula rezultat, potom je još dve trojke pogodio u drugom poluvremenu za tačno 20 poena prednosti i veliku pobedu crno-belih u Evroligi koja ih održava u igri za plasman u plej-of.

Povratak Vladimira Lučića

Dugo nije bilo prekaljenog srpskog internacionalca Vladimira Lučića. Povreda ga je odvojila sa parketa još od 10. kola, ali vratio se protiv Crvene zvezde u Minhenu i zablistao. Ubacio je 20 poena i bio je presudan u velikoj pobedi Bajerna i činjenici da Zvezda sada gubi korak za konkurentima u trci za mesto među najboljih osam.

Holova četvrta četvrtina

Evroliga posebno ističe i člana Monaka Dontea Hola. Naime, pomenuti igrač nije imao svoje veče kao i Monako protiv Makabija. Izraelci su imali prednost posle tri četvrtine, a onda eksplozija Hola u poslednjih 10 minuta. Tri zakucavanja, blokade i šest skokova za svega 10 minuta. Upravo je on probudio Monako koji je na kraju ubedljivo savladao Makabi.

Za kraj pominju se i sjajne partije Džonatana Motlija u dresu Fenerbahčea koji je domolirao Virtus Bolonju, a tu je i Stefano Tonut koji je za 18 minuta imao odličnu rolu u pobedi Olimpije Milano nad Olimpijakosem.



tagovi

Vladimir LučićAleksa AvramovićŠejn Larkin

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara