Vasilije Micić (©Starsport)
Vasilije Micić (©Starsport)

Brutalan dabl-dabl Micića u gradskom derbiju, prvi poraz Fenerbahčea

Vreme čitanja: 1min | ned. 11.12.22. | 21:13

Efes bolji od Bešiktaša, Turk Telekom iznenadio šampione

Košarkaši Anadolu Efesa su u 10. kolu turske Super lige savladali Bešiktaš u istanbulskom derbiju 99:86. Meč je obeležio fantatični Vasilije Micić.

Reprezentativac Srbije je upisao dabl-dabl sa 20 poena i čak 13 asistencija, a pritom je za tri šutirao 6/8! Sve to donelo mu je indek korisnosit 30 i zvanje igrača utakmice.

Izabrane vesti

Rodrig Buboa je bio efikasniji sa 25 poena, dok je Tibor Plajs dodao 19. Dvocifren je sa 13 poena bio i Vil Klajburn, dok je 11 dodao Ahmat Embaje.

S druge strane 28 poena Meta Munija. Ispratili su ga Furkan Haltali sa 16, Džejson Rič sa 14 i Džordan Ašer sa 12 poena.

Počeo je Fenerbahče da štuca, pa je pretrpeo prvi poraz i u domaćem prvenstvu. Izgubio je i to kod kuće od Turk Telekoma 75:82.

Sastav iz Ankare su predvodili Džerijan Grent i Toni Tejlor sa po 20 poena, dok je 12 dodao Aksel Butel, a 11 Erkan Jilmaz.

Nije Dimitris Itudis u timu imao povređenog Skotija Vilbekina, ali ni Nika Kalatesa, što se ozbiljno osetilo. Na kraju se izdvojio Džonatan Motlli sa 16 poena, dok su Marko Gudurić i Najdžel Hejs ubacili po 12.



tagovi

Anadolu EfesKK FenerbahčeKK Turk TelekomKK BešiktašVasilije MicićMarko Gudurić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara