""
""

Brutalne šampionke Evrope uništile Luksemburg sa 94 poena razlike!

Vreme čitanja: 1min | sre. 25.11.15. | 21:00

Srbija će narednu utakmicu u kvalifikacijama za EP odigrati tek u februaru, kada slede gostovanja Ukrajini i Nemačkoj

Uništenje kakvo dugo nije viđeno! Košarkašice reprezentacije Srbije uništile su i paramparčad raznele selekciju Luksemburga, koju su u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Češkoj 2017. savladale sa čak 94 poena razlike - 132:38 (25:9, 34:10, 35:6, 38:13)! Na poluvremenu rezultat je bio 59:19.

Izabrane vesti

Nakon što su u krcatom Pioniru deklasirale Nemačku sa 100:57 izabranice Marine Maljković otišle su korak dalje i rivalu sa druge strane terena očitale pravi šampionski čas košarke, uprkos tome što su bile lišene pomoći povređene Dajane Butulije, te sestara Dabović. Starija, Milica, slomila je prst, dok je Ana pauzirala meč radi odmora.

Treba istaći da su se sve košarkašice Srbije upisale u listu strelaca, a čak sedam imalo je dvocifren učinak. Među njima najefikasnija bila je Sonja Petrović sa 28 poena, dok su Jelena Milovanović i Aleksandra Crvendakić ubacile po 18 koševa. Naše košarkašice na kraju susreta imale su čak 15 ubačenih trojki iz 38 pokušaja, neverovatnih 33 pogodaka za dva poena, uz 70 odsto ubačenih pokušaja, ali i 41 skok (26-15), te 23 asistencije i neverovatnih 27 ukradenih lopti. U domaćem sastavu po sedam poena ubacile su Mejnadijer, Mosong i Heting.

Srbija će narednu utakmicu u kvalifikacijama za EP odigrati tek u februaru, kada slede gostovanja Ukrajini i Nemačkoj. 

(FOTO: Star Sport)


tagovi

ženska košarkaška reprezentacija SrbijeMilica DabovićMarina MaljkovićJelena MilovanovićDajana ButulijaAna Dabović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara