Kajl Gaj
Kajl Gaj

Brutalni Kajl Gaj kao Dražen Petrović - sasuo devet trojki za brejk u Vitoriji!

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.05.23. | 20:45

Partija života američkog beka za pobedu nad Baskonijom, Vanja Marinković solidan

Iznenađenje odmah na startu plej-ofa ACB lige – Huventud je uzeo brejk u Vitoriji i pobedio Baskoniju rezultatom 99:91 (28:16, 20:23, 30:27, 21:25)!

Igrači Karlesa Durana imaju šansu da u utorak od 21 čas overe plasman u polufinale pred svojim gledaocima, s obzirom da se četvrtfinale igra na najviše tri utakmice.

Izabrane vesti

Večerašnji duel u dvorani Fernando Buesa potpuno je prošao u znaku Kajla Gaja koji je odigrao utakmicu života. Američki bek bio je raspoložen da šutevima sa distance izbuši koš Baskonije i to je učinio sa čak devet trojki! Igrao je sa neverovatnim samopouzdanjem, zapalio ruku, ubacio 36 poena (9/16 za tri) i uticao najviše da se domaćin iz Baskije opeče već na prvom koraku. Koliko je velika bila ova rola potvrđuje to da je Gaj oborio klupski rekord legendarnog Đordija Viljakampe i izjednačio se po broju ubačenih trojki sa neponovljivim Draženom Petrovićem u plej-ofu ACB lige.

Kao kontrateža delimično je poslužio Markus Hauard koji je takođe bio raspoložen na šutu sa distance, pa se meč pretvorio u pravi revolveraški obračun dvojice strelaca. Baskonijin bek ubacio je 28 poena uz 6/12 za tri. Jedino je Hauard dobar deo susreta bio raspoložen da se suprotstavi Gaju, ali to nije bilo dovoljno...

Ekipa koja je ove sezone postavila novi rekord po broju ubačenih trojki u sezoni ACB lige pao je upravo od oštrice šuteva van linije 6,75 metara. Huventud je pucao izvanrednih 15/27, dok je domaćin uzvratio sa 14/36. To je, uz bolju kontrolu skokova i nešto veći defanzivniji učinak bilo presudno večeras.

Odličnu utakmicu u dresu gostujućeg sastava još jednom je odigrao Vladimir Brodzijanski. Bivši centar Partizan Mozzart Beta doprineo je trijumfu sa 21 poenom, s tim da je pogodio sve četiri trojke! Uhvatio je još tri lopte, baš kao i Gaj. Đoan Para ispratio je dvojicu najboljih strelaca sa 15 poena i pet uhvaćenih lopti, a Andres Feliz dodao je 13 poena. Kod Baskonije Rokas Gijedraitis i Tadas Sedekerskis imali su 13, odnosno 14 poena, Darijus Tompson je uz 12 poena zabeležio i sedam asistencija, dok je Vanja Marinković bio odličan sa 11 poena za 13 minuta na parketu (4/7 iz igre, 2/5 za tri).

Huventud je gotovo sve vreme bio u prednosti, imao i 15 poena više u nekoliko situacija tokom poslednje četvrtine, ali je na kraju od dobijenog umalo napravio veresiju. Baskonija je krenula na sve ili ništa, počela da topi razliku i stigla u tri situacije na samo minus pet, ali više od toga nije se moglo pošto je Huventud svaki put imao spreman odgovor i ostao hladan kao druga strana jastuka...

Biće jako zanimljivo u utorak.

ACB LIGA – PLEJ-OF

Subota:

Baskonija – Huventud 91:99

/Hauard 28 – Gaj 36/

Nedelja:

12.30: (1,10) Real Madrid (23,0) Gran Kanarija (8,00)

21.00: (1,45) Tenerife (16,0) Unikaha (3,20)

Ponedeljak:

21.00: (1,15) Barselona (20,0) Valensija (6,50)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Kajl GajHuventudVladimir BrodžijanskiMarkus HauardVanja MarinkovićBaskonijaACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara