Kaba, Jagodić Kuridža i Lazić (©ABA liga / Dragana Stjepanović)
Kaba, Jagodić Kuridža i Lazić (©ABA liga / Dragana Stjepanović)

Budućnost bi da ukroti londonske Lavove na čuvenom Vembliju

Vreme čitanja: 3min | uto. 01.11.22. | 13:09

Burg preko Breše želi nastavak perfektnog niza

Maglu Londona, rodnog mesta klupskog fudbala kakvog danas poznajemo i dom Fudbalske acocijacije, najstarije organizacije najvažnije sporedne stvari na svetu, toliko nadmene da joj ni posle 159 godina od osnivanja ne pada na pamet da imenu doda naziv teritorije koju kontroliše, nikako da probiju košarkaški zraci.

Nema ko se sve nije trudio da na Ostrvu populariše sport koji je kod mlađeg, ali daleko moćnijeg brata - SAD - odavno ušao u gene svakog klinca. Bilo je manje-više bezuspešno. Ali, neka nova generacija poslovnih ljudi, ohrabrena savetima i željom Evrolige da zagrize jedan od tri najveća marketinška kolača u Evropi (uz Francusku i Nemačku), prihvatila se košarkaškog projekta zvanog London Lajons koji je na mala vrata ušao u Evrokup. I ne igra loše, s obzirom na očekivanja, tačnije omalovažavanja priličnog broja ljudi iz kontinentalnog dela Evrope.

Izabrane vesti

Lavovi se nisu obrukali protiv Hapoela u Tel Avivu i Gran Kanarije na istoimenom ostrvu gotovo "priljubljenom" uz severozapadni rog Afrike koje administrativno pripada Španiji i Evropi, dok su u jedinom meču na svom parketu pobedili ne tako davno solidnu pretnju u Evrokupu - Trento.

20.30: (3,05) London Lajons (15,0) Budućnost (1,45)

Drugi ispit pred domaćom publikom, prvi na parketu Vemblija (višenamenska dvorana se nalazi preko puta u sportu daleko čuvenijeg istoimenog stadiona) biće većeras protiv Budućnosti. Možda Podgoričani, koji su u britansku prestonicu doputivali posle poraza od FMP-a, nisu jaki kao prethodnih sezona. Ali i u aktuelnom sastavu su pokazali, bez obzira na kiks u Morači protiv još jednog istorijskog fudbalskog imena, koji želju proboj ka košarkaškom vrhu - Hamburga - da s pravom gaje nadu za plasman u završne runde takmičenja.

U samu završnicu bi i Promiteas, klub koji iz godine u godinu sve više ulaže. A da bi uvećao šanse da se tamo nađe, jer učinak uligaškom delu određuje prednost domaćinstva u nokaut fazi, neophodna mu je pobeda protiv Hamburga koji se od prošlogdišnje vreće za udaranje velikima u Evrokupu, polako pretvara u udarača.

Tim putem nije krenuo Šlonsk. Učinak u prva tri kola, neki je naveo na mišljenjeda se Poljaci vode sličnom parolom kao i prošle sezone (kada se posle 13 godina od bankrota vratio u Evrokup) - Važno je učestvovati.

*****

Opet možete međusobno da vezujete sve igre iz ponude "KOŠARKA IGRAČI" i kombinujete ih sa ostatkom kompletne ponude

*****

Ipak, ukoliko Turk Telekom večeras zdravo za gotovo prihvati tu šalu, teško da će im biti do smeha posle meča.

Košarkašima Burga ne cvetaju ruže u šampionatu Francuske, ali zato su perfektni u Evrkupu. Jedina su neporažena ekipa posle tri kola u obe grupe, a to žele i da ostanu posle gostovanja Breši koja takođe u nacionalnom prvenstvu plaća danak igranja na dva fronta. Ipak, oba tima će domaće muke staviti po strani večeras...

---------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------

EVROKUP - 4. kolo

Utorak

18.30: (1,45) Promiteas (15,0) Hamburg (3,05)

20.00: (3,05) Šlonsk (15,0) Turk Telekom (1,45)

20.30: (1,55) Breša (14,5) Burg (2,70)

20.30: (3,05) London Lajons (15,0) Budućnost (1,45)

Sreda

18.00: (1,35) Bursa (16,0) Ulm (3,50)

18.00: Lijetkabelis - Kluž Napoka

18.45: (1,20) Hapoel Tel Aviv (19,0) Trento (5,00)

20.15: (1,20) Huventud (19,0) Prometej (5,00)

20.15: (1,60) Venecija (14,5) Cedevita Olimpija (2,55)

20.30: Pariz - Gran Kanarija

*** kvote su podložne promenama



tagovi

KK Budućnost PodgoricaEvrokupVembli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara