Džastin Kobs (©ABA League/KK Budućnost)
Džastin Kobs (©ABA League/KK Budućnost)

Budućnost iskalila bes na Ciboni: Peri raširio krila, trojka Radovčića sa celog terena potez kola

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.03.22. | 22:49

Podgoričani prekinuli seriju od tri poraza u regionalnom takmičenju

Davila je Cibona u Draženovom domu regionalnog šampiona, naterala je Crvenu zvezdu da iz sebe cedi suvu drenovinu kako bi se iz Zagreba vratila neporažena. Nisu Cibosi uspeli da prekinu neslavnu tradiciju protiv crveno-belih, potrošili su poslednje atome snage, ranjivi stigli u Podgoricu i doživeli debakl. Sasekla je Budućnost rivala u korenu, nije spuštala nogu sa gasa i ubedljivim trijumfom prekinula je seriju od tri poraza na Jadranu - 90:65.

Prebolela je Budućnost poraze u derbi susretima sa ljubljanskom Olimpijom i Partizanom, oporavila se od šokantnog poraza od Studentskog centra i bes je iskalila na Ciboni. Udavila je Zagrepčane u kanjonu Morače i iz misli im izbila svaku pomisao o plasmanu u plej-of ABA lige.

Izabrane vesti

Stari vukovi, dugogodišnji članovi regionalnog takmičenja, očitali su lekciju mladom timu Cibone. Napustila je poletnost momke Gašpera Okorna vrlo brzo, poželeli su što pre da se vrate u hrvatsku prestonicu i iz memorije izbrišu gostovanje u Podgorici. Meča u Morači rado će se sećati samo Krešimir Radovčić. Bek iz Šibenika na isteku trećeg kvartala pogodio trojku sa celog terena, i to preko ruke Igora Drobnjaka.

Trojka uz zvuk sirene obeležila je poslednji od tri meča subotnjeg programa, ali nije uticala na meč, pošto je Budućnost treći period završila sa “plus 19”. Cibona nije pronašla put i način da da zaustavi Kendrika Perija, a bez preteranog forsiranja lako su do dvocifrenog učinka stigli i Džastin Kobs i Edin Atić. Prelako je pucala odbrana Zagrepčana, šetali su se bekovi Budućnosti do koša i mogli su da biraju način kako će poentirati. 

Maksimalna prednost Budućnosti iznosila je 25 poena, tom razlikom i zatvoren je duel u Podgorici. Tim Aleksandra Džikića drugi put u sezoni uzeo je meru Ciboni, a centralna figura susreta bio je Kendrik Peri. Američki bek je iako ga nije služio šut sa distance ubacio 18 poena, stekao je zvanje najefikacijeg aktera, a još petorica košarkaša Budućnosti ostvarila su dvocifren učinak. Po deset poena postigli su Džastin Kobs, Edin Atić, Danilo Nikolić, Petar Popović i Zoran Nikolić

Zaigrala je Cibona u skraćenoj rotaciji, samo osmoricu igrača koristio je Gašper Okorn. Najefikasniji u redovima Zagrepčana bio je Mateo Drežnjak sa 16 poena, a takođe je uhvatio i devet lopti ispod obruča. Strelac najlepšeg koša na meču Krešimir Radovčić meč je završio sa 12 poena.

ABA LIGA – 24. KOLO

Subota

Igokea - Studentski centar 83:67

/Stivesn 19 - Kamenjaš 20/

FMP - Borac 90:82

/Simović 23 - Novaković 25/

Nedelja

Cedevita Olimpija - Partizan 81:79

/Blažič 25 - Avramović 21/

Mornar - Zadar 86:64

/Mihailović 29 - Junaković 19/

Budućnost - Cibona 90:65

/Peri 18 - Drežnjak 16/

Ponedeljak

18.00: Crvena zvezda – Krka

18.00: Split – Mega Mozzart

*** kvote su podložne promenama



tagovi

ABA ligaCibonaKK Budućnost PodgoricaBudućnost PodgoricaDžastin KobsKendrik PeriAleksandar DžikićGašper Okorn

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara