Dejan Milojević (©ABA LIGA, Budućnost)
Dejan Milojević (©ABA LIGA, Budućnost)

Budućnost nema pravo na grešku: U Beogradu smo bili na 50-60 odsto, da smanjimo oscilacije i budemo čvršći

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.05.21. | 18:12

"Bilo je perioda i jako dobre i jako loše igre. Ti loši periodi moraju da traju kraće", rekao je Dejan Milojević

Vreme treće utakmice finala Jadranske lige polako se bliži, a kako sat otkucava ka suboti uveče (TV Arenasport, 20.30) tako se u Podgorici podiže svest da prava na grešku - nema.

Crvena zvezda je u Moraču donela dve pobede i samo jedan brejk biće dovoljan da odbrani titulu iz 2019. godine. Uprkos tome Dejan Milojević šalje poruku svojim igračima da imaju čemu da se nadaju, ako smanje oscilacije iz prve dve utakmice.

Izabrane vesti

”Treća je utakmica, posebno je psihološki teška onoj ekipi koja gubi 2:0. Zvezda će biti sigurno rasterećenija. Ipak, mi smo u dve utakmice u Beogradu pokazali da ako smanjimo oscilacije i budemo čvršći – imamo čemu da se nadamo. Tako da nema predaje, to sam rekao odmah i posle drugog meča. Da probamo prvo da smanjimo na 2:1, to je prvi korak”, izjavio je Milojević i dodao:

”Bilo je perioda i jako dobre i jako loše igre. Ti loši periodi moraju da traju kraće. Potrebno je da zadržimo prisebnost i staloženost u ključnim momentima”.

Subota, 20.30: (1,60) Budućnost (14,5) Crvena zvezda (2,55)

Centar Zoran Nikolić se nada pre svega kvalitetnom meču, ali i pobedi Budućnosti koja će produžiti seriju.

”Moramo da budemo energičniji. U obe utakmice u Beogradu nam je trebalo vremena da se razigramo, da uđemo u dobru seriju. Ovakvi dueli se pobeđuju velikom borbom i fokusom od prvog minuta, tako da moramo odmah da budemo spremni na sve”.

Kapiten Suad Šehović iz iskustva zna da Budućnost može daleko bolje i mnogo više u finalu, samo to sada mora da pokaže u svojoj dvorani.

”Zvezda ima veliku prednost i rasterećenija je, ali domaćini smo i siguran sam da ono što smo igrali u Beogradu nije ni 50-60 odsto naših mogućnosti. Cilj je da dođemo do majstorice, verujem da imamo kvalitet za to”, rekao je Šehović i nastavio:

”Imali smo priliku u oba meča, pogotovo u drugom - vodili smo i devet razlike, bilo je plus sedam na tri minuta pre kraja. Situacija je sada takva kakva je, Zvezda vodi 2:0 i znamo šta moramo da uradimo. Daćemo sve da ispravimo greške i da ‘poništimo’ prazne minute kada smo dozvoljavali rivalu da povede 15-20 poena razlike. Tako nešto ne smemo da dozvolimo u trećem meču, već da mi budemo ti koji će da kontrolišu dešavanja”.



tagovi

Dejan MilojevićZoran NikolićSuad ŠehovićFinale Jadranske ligefinale plej-ofa Jadranske ligeBudućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara