Vladimir Micov na Gripama (©ABA League/Split/Ivica Cavka)
Vladimir Micov na Gripama (©ABA League/Split/Ivica Cavka)

Budućnost pobedom na Gripama spustila zavesu na ligaški deo regionalnog prvenstva

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.04.22. | 20:53

Split pružio solidan otpor, ali su Podgoričani podigli broj obrtaja u finišu i rutinski priveli meč kraju

Znalo se i pre početka utakmice na Gripama da će Budućnost ligaški deo sezone u regionalnom takmičenju okončati na trećoj poziciji, a da Split ostaje pretposlednji, ali i siguran u elitnom rangu. Nije duel Žutih i Plavih imao nikakav takmičarski značaj, ali Podgoričani su imali motiv da zaleče rane posle ispadanja iz Evrokupa, naprave dobru uvertiru za preliminarnu rundu plej-ofa i okršaj sa FMP-om. Dodali su gas u odlučujućem kvartalu i bez većih problema rešili pitanje pobednika - 72:61.

Budućnost tako sa trećeg mesta ide ne megdan šestoplasiranim Panterima iz Železnika. Serija počinje 30. aprila i igra se na dve pobede (drugi meč 7. maja, eventualni treći 14. maja). Pobednik će na megdan Partizanu u polufinalu (18. maj).

Izabrane vesti

Splićani su se izvukli, jer je Zlatibor osvojio ABA 2 ligu. Tako ih je spasao baraža, jer Srbija ima maksimalan broj predstavnika u najvišem rangu. Tim iz Čajetine će igrati sa Borcem za mesto u ABA ligi naredne sezone.

Večeras su izabranici Srđana Subotića pokazali zube, bili u egalu sa objektivno daleko kvalitetnijim rivalom većim delom utakmice, ali kada je četa Aleksandra Džikića rešila da otkloni sve dileme, domaćin nije mogao da je zaustavi. Serijom 10:2 stekao je kapitalnu prednost na dva i po minuta do kraja i sve je bilo jasno na Gripama.

Pobednički sastav je sa 17 poena predvodio Džastin Kobs, ali je ključnu ulogu u završnici odigrao Petar Popović koji je dodao poen manje. Dvocifren je sa 12 poena bio i Filip Barović, a samo se Zoran Nikolić i Igor Drobnjak nisu upisali u listu strelaca.

Kod Splita po pravilu najefikasniji Šenon Šorter sa 16 poena, Runjić je dodao 10, koliko je ubacio i Šon Džons, ali je Amerikanac imao i osam skokova.

ABA LIGA

Petak

Krka - Mega Mozzart 62:79

/Macura 13 - Matković 14/

Cibona - Zadar 80:73

/Gegić 20 - Marčinković 25/

FMP - Cedevita Olimpija 75:77

/Džons 23 - Ogust 15/

Subota

Crvena zvezda - Igokea 85:66

/Kalinić 16 - Voler 16/

Borac - Mornar 91:78

/Pecarski 24 - Mihailović 25/

Split - Budućnost 61:72

/Šorter 16 - Kobs 17/



tagovi

KK Budućnost PodgoricaKK SplitPetar PopovićDžastin KobsŠenon Šorter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara