©Starsport
©Starsport

Budućnost stotkom nastavila negativnu seriju Borac Mozzarta

Vreme čitanja: 1min | sub. 16.03.24. | 21:33

Podgoričani sigurni protiv Čačana (100:79)

Porazom na gostovanju Budućnosti (100:79) košarkaši Borac Mozzarta nastavili su negativnu seriju dugu praktično dva meseca.

Bez realnih ambicija u borbi za plej-of, istovremeno neugroženi u trci sa klubovima koji im gledaju u leđa Čačani su stigli u goste crnogorskom predstavniku koji je upisao desetu uzastopnu pobedu u ABA ligi.

Izabrane vesti

Iako su Podgoričani stigli do dvocifrene prednosti u drugoj deonici, gosti su uspeli da se kratkotrajno rezultatski vrate u susret i pokažu zube, ali je otpor trajao do sredine treće četvrtine koju je Budućnost potom završila uz plus 22.

Inspirisani domaćin tokom poslednjeg kvartala je imao i do 30 poena prednosti, te je u završnici lišenoj neizvesnosti stigao do 18. pobede u sezoni. Posebno raspoložen u Morači bio je Džavon Frenklin sa 24 poena i osam skokova uz devet pogodaka iz deset šuteva iz igre, ali je učinak Amerikanca bio nedovoljan da pokvari planove ekipi iz Morače i donese Čačanima prvu pobedu od 19. januara i slavlja nad Splitom (93:83).

Kada je u pitanju učinak Budućnosti najefikasniji je bio Kamenjaš sa 17 poena, dok su po jedan manje upisali Ferel i Tanasković.



tagovi

Borac MozzartBudućnost PodgoricaABAABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara