Petar Mijović, MN Press
Petar Mijović, MN Press

Budućnost zadovoljna žrebom Evrokupa

Vreme čitanja: 1min | pet. 10.07.20. | 18:52

“Kad završimo sklapanje tima, možemo da budemo konkurentni u ispunjavanju osnovnog cilja - prolaza u narednu fazu, što se nakon slabijeg prošlogodišnjeg nastupa nameće kao imperativ", rekao je Mijović

Košarkaši Budućnosti saznali su rivale u Evrokupu ove sezone - u grupi B igraće sa Unikahom, Makabijem Rišonom, Brešom, Ulmom i Bulonj Metropolitansom.

Opšti utisak je da su u Podgorici zadovoljni žrebom i nadaju se da će ove sezone pokazati više, te proći u TOP 16 fazu Evrokupa.

Izabrane vesti

Zadovoljstvo žrebom izneo je i trener Petar Mijović.

"Sigurno da možemo da budemo zadovoljni grupom i da budemo optimistični. Kad završimo sklapanje tima, možemo da budemo konkurentni u ispunjavanju osnovnog cilja - prolaza u narednu fazu, što se nakon slabijeg prošlogodišnjeg nastupa nameće kao imperativ", rekao je Mijović.

Malo preciznije o samoj grupi...

"Unikaha je glavni favorit, a ostalih pet ekipa su dosta izjednačene i tražiće šansu za prolaz. Za bilo kakvu konkretniju analizu je potrebno da svi učesnici kompletiraju timove. Loših ekipa u Evrokupu nema. Breša je bila bolje plasirana od Armanija u prvenstvu Italije i dugo godina je u Top 16 fazi Evrokupa, Ulm je igrao polufinale Bundeslige, to garantuje ozbiljnu borbu", upozorava Mijović.

Ipak, trenutno je Mijoviću nešto drugo na pameti.

"Nadam se da ćemo vrlo brzo rešiti određene stvari vezane za roster i spremni dočekati početak takmičenja 31. septembra".


tagovi

Petar Mijović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara