Bulut najspektakularniji basketaš na turu

Vreme čitanja: 1min | pon. 09.12.19. | 21:56

Izuzetno uspešna sezona iza našeg sjajnog igrača

Nastavljaju srpski basketaši da dominiraju svetskom scenom. Nakon bezbroj osvojenih turnira širom planete samo tokom tekuće godine, priznanja na kraju sezone nastavljaju da "pljušte". I što je najvažnije, sve se dešava pred godinu u kojoj će na Olimpijskim igrama u Tokiju, ovaj sport doživeti svoj debi. Tako je Dušan Bulut zvanično proglašen za "najspektakularnijeg basketaša godine" u izboru navijača, a sve je potvrdila FIBA.

Skoro 5.000 ljudi dalo je svoj glas i odlučilo da se Bulut nađe ispred drugoplasiranog Marsela Esonvunea iz Harlema. Inače, srpski basketaš je već poneo laskavu titulu na pet različitih turnira samo u toku tekuće sezone - u Dohi, Meksiko sitiju, Los Anđelesu, Nanđingu, kao i u velikom finalu u Ucunomiji u Japanu.

Izabrane vesti

Ovo je treći put da Bulut osvaja titulu najspektakularnijeg na kraju jedne sezone, pošto je ujedno "odbranio" naslov osvojen prethodne sezone, a bio je proglašen za najboljeg i u 2016. godini. U poslednjih pet godina nagrade su još osvajali Terens Romeo (Manila) i Majkl Linlejker (Saskatun).

Bulutova ekipa Novog Sada završila je na prvom mestu na kraju tekuće sezone.

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara