(© Twitter/paobcgr)
(© Twitter/paobcgr)

BUM: Mario Hezonja u Panatinaikosu

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.02.21. | 15:58

Ugovor 1+1

Pukla je još jedna bomba na terenima Evorlige. Mario Hezonja je novi košarkaš Panatinaikosa.

Grčki velikan potvrdio je angažman hrvatskog reprezentativca do kraja sezone, s tim da je u ugovoru opcija po kojoj saradnja može da se produži na još godinu dana.

Izabrane vesti

Dovođenje Hezonje je potvrda visokih ambicija Zelenih za buduće dane. U ovoj sezoni su daleko od mesta koji vodi plej-of Evrolige, ali uveliko spremaju tim za naredni takmičarski ciklus i veruju da će im nisko krilo pomoći da privuku još neka poznata imena.

Zasad nema informacija koliko je i kako PAO platio Hezonju, ali mediji u Atini navode da je doskorašnji NBA igrač značajno spustio finansijske zahteve, te da su se čelnici kluba iz OAKA arene razleteli da od sponzora prikupe novac za njegov potpis. U međuvremenu su ubedili kolege iz Barselone da im izdaju zvaničnu dozvolu za angažman, s obzirom da su Katalonci polagali prava na Marija u slučaju njegovog povratka na Stari kontinent.

Mario Hezonja je pažnju široke javnosti skrenuo još kao klinac u Dubrovniku. Potom je obukao dres Zagreba. Profesionalnu karijeru započeo je baš u Barseloni, iz koje se 2015. preselio u Orlando. U Sjedinjenim Američkim Državama igrao je još za Njujork i Portland da bi pred početak ove sezone posle trejda u Memfis dobio otkaz. Na NBA parketima prosečno je po utakmici beležio 6,9 poena i 3,1 skoka.



tagovi

Mario HezonjaKK PanatinaikosPanatinaikos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara