©AFP
©AFP

Bura u NBA, Dalas optužio arbitre za poraz od Golden Stejta: Najgora greška sudija u istoriji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.03.23. | 10:26

Situacija pod košem Maveriksa izazvala lavinu, oglasio se i vlasnik kluba

Jedna od poslastica zapadne konferencije NBA lige, duel između Dalasa i Golden Stejta odigran noćas, podigao je ogromnu prašinu. Rivali koji su u prethodnoj sezoni igrali u finalu konferencije, odmerili su snage u okršaju koji je imao veliki značaj u plej-of trci.

Činjenica da su Maveriksi i Voriorsi dočekali susret sa samo jednom pobedom razlike (u korist gostiju), kao i da su daleko od obezbeđenog mesta u narednoj fazi takmičenja, bila je pvod da u duel uđu sa dodatnim žarom i motivom, međutim pobeda Golden Stejta u Amerikan Erlajns centru pala je u drugi plan usled situacije dva minuta pre kraja treće četvrtine.

Izabrane vesti

Posle šuta Entonija Lamba pod obručom Dalasa u borbi za loptu su se našli Kevon Luni i Luka Dončić, a košarkaš gostujućeg tima do lopte je stigao uz očigledno povlačenje Slovenca za dres. Sudije su na ovaj duel ostale bez reakcije, te su dosudile aut za Golden Stejt. Pre izvođenja auta usledio je tajm-aut sa kojeg su se igrači Maveriksa vratili očigledno nesvesni da je lopta dodeljena rivalu što su Voriorsi iskoristili da izvedu aut i u nebranjenom reketu rivala lako stignu do poena.

Nesvakidašnja situacija iz perspektive Dalasa predstavljala je jedan od momenata koji su odlučili pitanje pobednika u susretu u kojem je upravo dva poena razlike bilo dovoljno Golden Stejtu da stigne do pobede (127:125), a na taj momenat posle utakmice osvrnuo se i Mark Kjuban, vlasnik Dalasa.

"Tokom tajm-auta sudija je promenio posed i nije nam ništa rekao. Onda kada su videli da izlazimo da igramo kao da je naš posed, samo je dao loptu Voriorsima. Nije nam rekao ni reč. Dobili su lak koš koji je tada bio odlučujući u utakmici završenoj upravo sa dva poena razlike. Sve što su morali da urade je da nam kažu, a nisu", napisao je Kjuban na Tviteru i dodao: "To je verovatno najgora sudijska greška u istoriji NBA".

Sa druge strane, Šon Rajt, glavni sudija na utakmici demantovao je verziju vlasnika Dalasa i istakao da su arbitri od početka nagovestili da posed bio za Voriorse.

Nezadovoljstvo su na parketu pokazali i igrači domaćeg tima na čelu sa Lukom Dončićem. Slovenac koji je povratak u tim posle povrede ukrasio sa 30 poena i 17 asistencija nije se libio da iskaže nezadovoljstvo te je gestikulacijom čak pokazao da smatra da su sudije bile plaćene da sude u korist rivala.

Golden Stejt uz poslednju pobedu ima skor 38-36 i zauzima šestu poziciju na zapadu, dok je Dalas uz učinak 36-37 na devetoj poziciji. Prethodne sezone, u finalu konferencije Voriorsi su savladali Dalas 4:1 u seriji i tako režirali uvertiru u veliko finale u kojem su bili bolji od Bostona.



tagovi

Luka DončićNBA ligaGolden Stejt VoriorsDalas MaveriksMark Kjuban

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara