Dejan Kravić (Foto: Starsport)
Dejan Kravić (Foto: Starsport)

Burgos bi da vrati Kravića, interesovanje pokazala i Unikaha

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.07.21. | 14:16

Dejan Kravić po svemu sudeći ostaje u Španiji

Trostruki uzastopni osvajač FIBA Lige šampiona Dejan Kravić nalazi se na meti San Pablo Burgosa i Unikahe, prenosi španski portal Ensestando. Burgos je voljan da ga vrati u svoje redove, ali bi tim iz Malage mogao da mu pokvari planove. Prema pisanju pomenutog portala, Kravić će u narednim danima doneti odluku.

Posle osvojene titule u Ligi šampiona sa Virtusom iz Bolonje Kravić je prešao u redove Obradoira. U julu 2020. godine stiže u Burgos, sa kojim uspeva da dođe do novog trofeja u pomenutom takmičenju. Ostaje čllan Mirafloresa i u sezoni za nama, tokom koje je bio jedan od najboljih igrače ekipe sa 10,7 poena u proseku u ACB ligi. Na međunarodnoj sceni je došao do novog uspeha i treće vezane titule u nedavno formiranom FIBA takmičenju.

Izabrane vesti

Istekao mu je početkom meseca ugovor sa Burgosom, koji je pritom doživeo brojne promene. Na mestu šefa struke je Đoana Penaroju (koji se preseli na klupu Valensije) zamenio Žan Tabak, ali se očekivalo da Kravić posle isteka saradnje promeni sredinu.

Ipak, došlo je do promene planova, pošto je Hasijel Rivero napustio klub i pridružio se Penaroji u Valensiji. Tako se Burgos bacio u potragu za novim centrom, pa se rodila ideja da se Kravić vrati u klub. Novi plan je da se uz 30-godišnjeg košarkaša angažuje i Amerikanac Stiv Zek, koji je minule takmičarske godine branio boje turskog Pektima. Njih dvojica bi trebalo da budu Burgosove "petice" u nastupajućoj sezoni.

Problem je interesovanje Unikahe, koja će poput Burgosa igrati FIBA Ligu šampiona. Sastav iz Malage ima finansijskih problema, mora da smanji troškove, pa je procenjeno da bi se Kravić uklopio u budžet za narednu sezonu.

Dejan Kravić je prvi profesionalni ugovor potpisao sa grčkim Retimnom 2014. godine, igrao je potom za Den Boš, Brisel i Panionios, pre nego što je stigao u Virtus. Debitovao je i za seniorsku reprezentaciju Srbije 20. februara prošle godine, u pobedi nad Finskom u okviru kvalifikacija za Evrobasket.



tagovi

Dejan KravićSan Pablo BurgosUnikahaFIBA Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara