Nenad Čanak (MN press)
Nenad Čanak (MN press)

Burna reakcija Čanka zbog udaranja njegovog igrača, Srbin isključen, napao ga vlasnik Ritasa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.06.22. | 19:26

Frka u Viljnusu, Đorđe Gagić skočio u odbranu svog trenera, ali strasti su se srećombrzo smirile

Košarkaši Lijetkabelisa su brejkom u Viljnusu otvorili finalnu seriju litvanske lige (77:68). Uzvratio je Ritas istom merom u revanšu, a na poluvremenu trećeg susreta došao u dobru poziciju da preokrene (51:27). Današnji duel će ipak ostati upamćen po završnici drugog kvartala, kada je zbog nesankcionisanog laktanja igrača domaće ekipe isključenje zaradio trener gostiju Nenad Čanak. Nakon toga je ušao i u sukob sa vlasnikom Ritasa, ali se srećom sve vrlo brzo završilo.

Zavarničilo je kada je kapiten tima iz Viljnusa Arnas Butkevičijus laktom udario Dovidasa Giedraitisa. Čini se da nije bilo namere, ali je košarkaš Lijetkabelisa ostao na parketu. Sudije se nisu oglasile, pa je Gitis Radževičijus atraktivno zakucao dok je igrač gostujuće ekipe ležao na terenu. Usledila je burna reakcija sa klupe tima iz Panevežisa.

Izabrane vesti

Čanak je ušao u žustru raspravu sa sudijama što nisu prekinule igru, pa je zaradio isključenje. Na putu ka svlačionici zakačio je trenera Ritasa Giedrijusa Žibenasa, koji je teatralno pao u naručje igrača sa klupe.

Kada je prišao tunelu, sa tribina je srpskom stručnjaku krenuo da veoma agresivno dobacuje vlasnik domaće ekipe Darijus Gudelis. Bio je vidno besan, utisak je i spreman da se obračuna sa srpskim trenerom.

Čanak nije hteo da beži, stao je kako bi raspravio sa prvim čovekom protivničkog kluba, a onda su i igrači pokušali da umešaju. Đorđe Gagić je prvi krenuo da brani trenera, ali su ga saigrači zaustavili. Ubrzo su se stvari smirile, prvo poluvreme je privedeno kraju. Posle pauze od 15 minuta oba tima su se vratila na parket i nastavila susret koji je završen pobedom domaćina 85:63 za vođstvo 2-1 u seriji koja se igra do četiri pobede.

Za goste je Đorđe gagić upisao 13 poena i 4 skoka, a Nikola Radičević 2 poena, po skok i asistenciju.





tagovi

LijetkabelisNenad ČanakĐorđe GagićRitasLitvanija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara