Entoni Klemons (Foto: ABA League/Partizan/Dragana Stjepanovic)
Entoni Klemons (Foto: ABA League/Partizan/Dragana Stjepanovic)

Bursa dovela prvo pojačanje Alimpijeviću: Potpisao bivši igrač Igokee Entoni Klemons

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.06.22. | 21:27

Na pragu kluba i košarkaš Anadolu Efesa Jigitdžan Sajbir

Ekipa Dušana Alimpijevića napravila je veliko iznenađenje u Evrokupu. Domogla se velikog finala, gde ipak nije uspela da sruši Virtus iz Bolonje. U Turskoj je skupo prodala kožu protiv Fenerbahčea u četvrtfinalu, uspela i ubedljivo da dobije tim koji je potom osvojio titulu u drugoj utakmici (97:77). Premašila je Bursa sva očekivanja, pa su porasle i ambicije kluba za narednu sezonu. Slede brojne promene, a prva je već napravljena. Ugovor sa klubom potpisao je bivši igrač Igokee Entoni Klemons.

Turski mediji ističu i da je na pragu kluba turski internacionalac Jigitdžan Sajbir iz Anadolu Efesa, a još ranije su saradnju produžili Derek Nidam i Dejvid Dudžinski.

Izabrane vesti

Klemons je od 2016. godine u evropskoj košarci. Posle četiri godine na Univerzitetu Ajova, prvi profesionalni ugovor potpisao je u Austriji i debitantsku sezonu na Starom kontinentu proveo u ekipi Beča. Sjajna izdanja preporučila su ga Astani, igrao je dve godine za klub iz Kazahstana i okušao se u VTB ligi. Osvojio je dve titule i dobio pasoš te zemlje, a potom prešao u Monako.

Leta 2020. godine stigao je i na naše prostore. Potpisao je ugovor sa Igokeom i bio jedan od najboljih igrača ekipe iz Laktaša koja je stigla do polufinala ABA lige, gde je uspela da izbori majstoricu sa Crvenom zvezdom, ali ne i da u njoj pobedi. Upravo je u polufinalu protiv crveno-belih pružio jednu od najboljih partija, kada je u pobedi u Laktašima upisao 18 poena (10/14 sa linije penala i indeks 19).

Minulog leta je potpisao za Turk Telekom, a ubedljivo najbolje je odigrao u pobedi nad Partizanom u Evrokupu, kada je ubacio 20 poena, uz jedan promašaj iz igre i osam završnih dodavanja. U finišu sezone preselio se u San Pablo Burgos, ali nije uspeo da mu pomogne da zadrži status u elitnom rangu.

Posle odličnog šutera bi ugovor sa Bursom trebalo da potpiše i turski internacionalac Jigitdžan Sajbir. Ovaj 23-godišnji krilni košarkaš je upisao 34 nastupa za Anadolu Efes u nedavno okončanoj sezoni (samo jedan u Evroligi) i prosečno beležio 5,2 poena i 2,7 skokova.

Veliki posao Bursa je obavila i pre kraja takmičarske godine, kada je potpisala Dereka Nidama i Dejvida Dudžinskog na još dve sezone. Bivši igrač Mornara je bio prvi Alimpijevićev izbor na poziciji plejmejkera. Prosečno je beležio 13,2 poena i 4,8 asistencija u Evrokupu. Iskusni Dudžinski je pokazao impresivne šuterske sposobnosti (61,7 odsto iz igre) i beležio 11,3 poena na međunarodnoj sceni.

Obavila je uprava kluba nedavno još jedan bitan posao, produžila saradnju sa generalnim menadžerom kluba Nedimom Judželom na još tri godine.


tagovi

Anadolu EfesJigitdžan SajbirDerek NidamBursasporDušan AlimpijevićBursaEntoni KlemonsKošarkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara