Čačak, grad košarke dobio organizaciju Fajnal fora ABA 2 lige

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.02.18. | 13:25

Grad na Moravi, ugostiće najbolje timove drugog ABA ešalona od drugog do četvrtog aprila

KK Borac je u petak oko 12 časova i zvanično dobio obaveštenje da je izabran za organizatora završnog turnira Druge ABA lige. Naravno, svi ljubitelji košarke u Čačku su ovo potajno i priželjkivali. Borac u regionalnom takmičenju beleži zaista sjajne rezultate, i trenutno se nalazi na prvoj poziciji. Pored uspeha stručnog štaba i igrača, treba napomenuti da je bitan faktor i čačanska publika, koja je u svakom meču prilično brojna, i zna kada treba da podrži svoje miljenike.

Direktor KK Borac Marko Ivanović izjavio je da su se čelnici ABA lige opredelili za Borac jer je poslao najbolju ponudu od svih kandidata.
,,KK Borac i grad Čačak su zvanično dobili organizaciju završnog turnira Druge ABA lige, koji će biti održan od 2. do 4. aprila u hali Borca kraj Morave. Upravo sam se čuo sa čelnicima ABA lige, Novoselom i Čabarkapom. U 10 časova su imali zvanično otvaranje ponuda, a pobedila je ona koju su poslali KK Borac i  Čačak“.

Izabrane vesti

Brojni su razlozi zbog kojih se ABA odlučila baš za Borac, a bitan faktor je fenomenalna čačanska publika. 
,,Prevagu je donela naša istorija, ali i dobra ponuda. Naravno, i gledanost je bitan faktor. Čačanska publika je zaista sjajna čitave sezone, ali i ranije. Posle Crvene zvezde i Partizana Borac je najgledaniji klub u Srbiji i regionu“, dodao je Ivanović.

Razume se, najveće zasluge za ove uspehe imaju stručni štab na čelu sa Raškom Bojićem, kao i svi igrači.
,,Moram posebno da čestitam stručnom štabu i igračima na svim dosadašnjim  uspesima. Naša odluka da se kandidujemo za završni turnir je opravdana iz razloga što Borac igra sjajno u regionalnom takmičenju. Ostaje da u narednih pet kola sačuvamo jedno od prva četiri mesta. Igramo dve utakmice kod kuće, a tri na strani, ali mislim da je naš stručni i igrački kadar sposoban da ostvari zacrtani plasman“. 

Naravno, pred klubom je veliki posao oko organizacije turnira, jer Borac i Čačak žele da se pokažu u najboljem svetlu, i da na pravi način reprezentuju klub i grad.
,,Predstoji nam potpisivanje zvaničnog ugovora između ABA lige i nas, i da tačno definišemo šta se od nas, a šta od njih očekuje. Mi se odmah koncentrišemo na organizaciju turnira, kako bi bio na jednom vrhunskom nivou. Mislim da će se svi ljubitelji košarke u Čačku i regionu biti zadovljni načinom na koji ćemo organizovati turnir“.

Direktor Borca se zahvalio svima koji su doprineli da klub bude ono što jeste, i da ostane na stazama stare slave.
,,Zahvalio bih se svim sponzorima koji pomažu klub već dugi niz godina. Zatim su tu i gradonačelnik Čačka Milun Todorović, predsednik UO KK Borac Predrag Pantović, kao i svi članovi UO“, zaključio je Ivanović.

PIŠU: Đurđe MEČANIN i Nikola MINOVIĆ
FOTO: KK Borac Čačak


tagovi

ABA 2 ligaFajnal forČačakMarko IvanovićMilun TodorovićPredrag Pantović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara