""
""

Čačanska košarkaška lokomotiva tutnji na Vojvodinu!

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.10.17. | 14:20

Nakon uspešne premijere u ABA 2 ligi Borac startuje i u KLS ligi Srbije

KK Borac će ove sezone igrati na dva fronta, u ABA 2 ligi koja je davno bila planirana, i predstavlja prioritet kluba, ali i KLS ligi Srbije. Čačani će pokušati da se što bolje organizuju, pre svega što se tiče finansija, pa samim tim i igračkog kadra. Ali nema sumnje da Borac već u svom sastavu ima izuzetne igrače, što se uostalom i pokazalo u sredu veče u Ohridu, gde je ekipa iz grada košarke prilično ubedljivo slavila.

Izabrane vesti

Prvo kolo u KLS ligi Srbije Borac će igrati pred domaćim navijačima, a u goste stiže ekipa Vojvodine, povratnik u ovo takmičenje.

Najefikasniji igrač Borca u minulom meču u Ohridu, Marko Stojadinović, istakao je da ovo neće biti laka utakmica, kako mnogi misle.
,,Sigurno da nam neće biti lako, jer je reč o prvoj utakmici. Vojvodina je u KLS došla iz nižeg ranga, pa nemamo mnogo informacija o njima. Naravno, igramo kod kuće pred svojim navijačima, tako da jedino pobeda dolazi u obzir. Želimo da vežemo dve pobede ove nedelje u oba takmičenja. Umor je prisutan, ali moramo se navići, jer ćemo igrati dva puta nedeljno“.

Sa Stojadinovićem je saglasan i Predrag Prlja, koji ističe da problem može da pravi mladost i želja za dokazivanjem igrača Vojvodine.
,,Posle sjajnog otvaranja ABA 2 lige i pobede u Ohridu, okrećemo se domaćem takmičenju. Kao što Marko kaže, nemamo puno informacija o protivniku jer su oni povratnici u KLS. Znamo ipak da je to mlad tim sa par iskusnih igrača, pa će sigurno tokom celog meča igrati agresivno, sa željom da nametnu svoj ritam, ali i da se dokažu. Na nama je da to ne dozvolimo, i verujem da ćemo i ovo takmičenje otvoriti pobedom“.

Član stručnog štaba Borca, Dejan Tomašević, istakao je da će ovo biti naporna sezona zbog broja utakmica, a iskoristio je priliku da pozove publiku na meč sa Vojvodinom.
,,U subotu nas očekuje jedna teška utakmica, pre svega jer je prva u takmičenju, a i zato što nam je protivnik malo poznat. Prikupili smo neke informacije, par igrača nam je poznato od ranije, tako da ćemo spremni ući u meč, u kome smo apsolutni favoriti. Očekuje nas mnogo utakmica ove sezone, tačnije 48 do Superlige. Igraćemo sredom i subotom, dosta ćemo putovati, tako da će napor biti zaista veliki. Eto, već u utorak idemo u Kopar. Pozvao bih navijače da dođu u našu dvoranu u što većem broju da nas podrže, kao i do sada. Sigurno je da imamo najbolju publiku, kako u Srbiji, tako i regionu“.

Direktor kluba, Marko Ivanović, osvrnuo se na neke bitne aspekte vezane za klub u ovoj sezoni.
,,Želeo bih da čestitam igračima i stručnom štabu na prvoj međunarodnoj pobedi posle dugo godina. Mi smo imali želju da igramo samo ABA 2 ligu, u čemu nas je KLS i podržala. Međutim, nakon nedavnog sastanka sa čelnicima KSS, ipak smo odlučili da igramo i domaće takmičenje. Sada nam je potrebna svačija pomoć. Licencirali smo dva kadeta, Bumbića i Glišovića za KLS, a verovatno ćemo i za ABA 2 ligu. Bili smo na putu da se dogovorimo sa jednim igračem koji igra na poziciji pet, ali se to pred gostovanje u Ohridu izjalovilo. Ovo će biti naporna sezona, zbog velikog broja utakmica i putovanja. Ali nama je cilj da što bolje prikažemo našu košarku i grad Čačak. Shodno finansijama i ponudi na tržištu, mi ćemo tražiti igrače koji će se najbolje uklopiti u naš sastav. Za KLS tražimo mlade igrače koji će moći da igraju dugi niz godina, i na taj način da rasterete neke starije košarkaše“. 

Utakmica između Borca i Vojvodine zakazana je za subotu 14. oktobra, sa početkom u 19 časova. Sponzorske propusnice važiće do zamene, a sezonske karte biće u prodaji posle 20. oktobra. 

Cena ulaznica će za KLS utakmice biti kao i do sada, 200 dinara, dok će za mečeve ABA 2 lige koštati 300 dinara.

(Tekst: Đ.Mečanin/N.Minović)
Foto: Morava info


tagovi

KK BoracKLSMarko IvanovićSrbijaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara