©Starsport
©Starsport

Čanak i Lijetkabelis u negativnoj seriji, poklekli i u Solunu

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.12.23. | 22:28

Tim srpskog stratega poražen od Arisa u gostima rezultatom 60:69

Uzbudljivo košarkaško veče režirali su učesnici Evrokupa, a jedan od duela koji su poneli epitet derbija bilo je gostovanje Lijetkabelisa Arisu. Litvanski i grčki klub odmerili su snage sa istim ciljem - da prekinu seriju poraza i naprave iskorak u trci za šestu poziciju.

Duel koji je obeležio mali broj poena pripao je domaćinu iz Soluna koji je tokom većeg dela susreta imao prednost i diktirao tempo. Uspeo je Aris da posle četiri poraza oseti slast slavlja (69:60), a posebno raspoložen bio je Roni Herel koji je postigao 18 poena. Glavnu podršku Amerikancu predstavljao je Toliopulos sa dva poena manje, koliko je imao i prvi strelac gostiju Dividas Sirvidis.

Izabrane vesti

Porazom na gostavanju u Grčkoj košarkaši Lijetkabelisa su nastravili negativan niz i sada imaju iza sebe tri uzastopna izgubljena duela.

Zanimljiv duel odigrali su i Ulm i Gran Kanarija, a španski tim je u gostima Nemcima pretrpeo prvi poraz u 11 kola (99:103). Susret u kojem razlika nije prelazila šest poena završen je tek posle produžetaka koje je Gran Kanarija izborila pogotkom za tri poena. Iopak, lider Grupe B nije uspeo da održi korak i u dodatnih pet minuta, te je Ulm posle uvodne setije 7:0 na početku produžetka rutinski održavao vođstvo do kraja za kraj niza od deset pobeda Španaca.

EVROKUP

Vulvs - Hapoel Tel Aviv 81:89

/Hoar 20 - Mekovulu 14/

Kluž - Šljonsk 80:76

/Stipanović 19 - Miletić 16/

Aris - Lijetkabelis 69:60

/Herel 18 - Sirvidis 16/

Ulm - Gran Kanarija 103:99

/Figeroa 19 - Brusino 13/

Pariz - Venecija 100:70

/Hifi 18 - Parks 16/



tagovi

Nenad ČanakLijetkabelisEvrokupGran KanarijaKK Gran KanarijaKK ArisUlm

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara