Nenad Čanak (MN press)
Nenad Čanak (MN press)

Čanak o rasprodatoj dvorani zbog Obradovića: U derbiju se videlo da sve leže na mesto

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.03.22. | 09:00

"Vlada mala fama zbog Željka! Na nama je da odgovorimo energijom na brzinu Partizana", rekao je trener Lijetkabelisa pred meč sa crno-belima od 18.00

Izneo je Aleksa Avramović Partizan do prve pobede nad Crvenom zvezdom u ovoj sezoni. Ali crno-beli nisu imali mnogo vremena za slavlje, jer su već otišli put Panavežisa gde ih danas (18 časova) očekuje duel sa Lijetkabelisom u 14. kolu Evrokupa. Nije litvanski tim tako zvučno ime kao Huventud ili Lokomotiva, ali je trener Nenad Čanak za godinu dana selektirao izuzetno kompaktan kolektiv, bez pomoći američkih internacionalaca, predvođen srpskim duetom Đorđem Gagićem i Nikolom Radičevićem, od koga svi bar malo strepe.

Neki favoriti su znali i da se rezultatski okliznu protiv nih, poput Huventuda u Evrokupu, ili Ritasa u polufinalu Kupa Litvanije u kom je Lijetkabelis igrao bez Gagića. Lokomotiva je drhtala u Panevežisu do poslednjih sekundi, a Partizan je u Beogradu morao da ih "lomi" više od tri četvrtine... Kadrovski, današnja utakmica biće nešto drugačija od te. Čanak ne može da računa na Radičevića koji se povredio u pomentom meču sa Ritasom. Stisnuo je zube i pokušao da pomogne saigračima u finalu kupa protiv Žalgirisa.

Izabrane vesti

"Nažalost, Nikola je morao da propusti ligaške duele sa Jonavom i Neptunasom (odigrane u četvrtak i subotu), a neće biti ni danas u timu", u razgovoru za Mozzart Sport ne krije karte Čanak koji ima velikog poverenja u srpskog plemjekera.

A Radičević uzvraća odličnim igrama.

"Nije prvi strelac tima, nije recimo najbolji skakač... Ali čini tim boljim, kvalitetnijim. Odlično se razumemo, ne samo zato što pričamo istim jezikom, što je sigurno i jedna od olakšavajućih okolnosti."

Uspeva Čanak i iz drugog Srbina - Gagića - da izvuče maksimum... Nekadašnji centar između ostalih i crno-belih, izabran je za najskorisnijeg igrača Prvenstva Litvanije u februaru, dok je njegov igrački uticaj na tim daleko veći od pukih statističkih brojki u Evrokupu (9,55 poena, 4,82 skoka).

"Videlo se u kupu koliko nam je neodstajao. Mislim da još nije na 100 odsto mogućnosti, zbog pauze koja je usledila zbog kovida. Bez njega moramo da se oslonimo uglavnom na 'pik n rol igru'. A sa njim je veća dubina..."

Videće i Lijetkabelis drugačiji Partizan u odnosu na beogradski susret.

"Činjenica da su Zvezdi koja je u krugu za plej-of Evrolige ubacili 98 poena dovoljno govori. Ta utakmica im je možda i najbolja u ovoj sezoni. Sve polako leže na mesto. U našem prvom meču nije bilo Lesora koji je doneo dobinu i agresivnost Partizanu, samim tim i raznovorsnost tima na obe strane terena."

U Partizanu ne kriju da im je prolazni cilj, u grupnoj fazi, da se domognu prvog mesta, odnosnu što boljeg skora koji bi im obezbedio što duži niz utakmice u plej-ofu na domaćem terenu. Na drugoj strani, Lijetkabelis je prevashodni cilj uspunio.

"Bila nam je želja da se plasiramo u osminu finala, što smo i uspeli. Sada nam ostaje da pokušamo da se izborimo za jedno od prva četiri mesta i tako igramo kod kuće u osmini finala. Ali polako..."

Domaći teren u Cido areni nije "vreo" kao primera radi Kaunasu (u kojoj igra Žalgiris) ili Vilnjusu (u kojoj je domaćin Ritas). Ali temperaturu pred meč podiže jedno ime - Željko Obradović.

"Naše utakmice obično nisu rasporodate, ali sada vlada mala fama zbog Željka, naravno. Tako da verujem da će biti puna dvorana. Na nama je da odgovorimo energijom, na njihovu brzinu, da zagradimo skok, a šta će sve to doneti...", završava Čanak.

EVROKUP

Utorak

18.00 (3.05) Lijetkabelis (15.00) Partizan (1.45)

18.30 (2.15) Promiteas (14.5) Ulm (1.80)

20.00 (2.70) Burg (14.5) Valensija (1.55)

20.30 (1.60) Cedevita Olimpija (14.5) Budućnost (2.65)

Sreda

18.45 Šlonsk - Trento

20.00 Andora - Huventud

20.00 Venecija - Virtus

20.30 Metropolitan - Hamburg

Otkazano

Lokomotiva - Turk Telekom



tagovi

KK PartizanNenad ČanakEvrokupLijetkabelisŽeljko ObradovićNikola RadičevićĐorđe Gagić

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara