Nenad Čanak (©Starsport)
Nenad Čanak (©Starsport)

Čankova lekcija Žalgirisu: Lijetkabelis dominantno do izjednačenja u polufinalu

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.05.22. | 19:48

Još jedna sjajna partija bivšeg centra Partizana Đorđa Gagića

Posle dugog niza godina Žalgiris nije uspeo ligaški deo litvanskog prvenstva da okonča na prvom mestu. Ritas je kao prvoplasirani otišao u plej-of, pa su se u polufinalu putevi ukrstili ekipi iz Kaunasa i Lijetkabelisu, drugom i trećeg iz konačnog plasmana. Prvi duel polufinalne serije koja se igra na tri pobede pripao je aktuelnom šampionu koji je za dlaku bio bolji u Žalgirio Areni (71:70). U Panevežisu je četa Nenada Čanka bila neumoljiva - 79:55 za 1:1 u seriji.

Strašan meč odigrali su košarkaši Lijetkabelisa pred svojim navijačima. Pre svega u odbrani. Sveli su ekipu Kazisa Maksvitisa na svega jednu postignutu trojku iz 17 pokušaja i naterali je da u čak 19 navrata izgubi posed.

Izabrane vesti

Domaćin je dobio prvi kvartal sa 20:16, ali nije slutilo na katastrofu Žalgirisa. Posle drugog kvartala je bilo jasno da se gostima iz Kaunasa ne piše dobro. Čankova četa je drugi period dobila sa 28:11 i na veliki odmor otišla sa 21 poenom viška!

Kada su gosti deficit spustili za samo dva poena u trećoj deonici postalo je jasno da će Lijetkabelis poravnati u seriji. U poslednjoj deonici je ubrzo otklonio i poslednje sumnje i upisao drugu pobedu nad litvanskim šampionom u sezoni. Prilično ubedljiv bio je i prvi put, kada je u ligaškom delu slavio kod kuće sa 85:67.

Pobednički sastav je sa 21 poenom predvodio Vitenis Lipkevičijus, dok je bivši centar Partizana Đorđe Gagić meč okončao sa 15 poena i pet skokova. Vrlo dobar i talentovani Grk Panajotis Kalaicakis sa devet poena, 10 skokova i četiri završna dodavnaja, dok je vredan doprinos dao i Nikola Radičević. Bivši košarkaš Crvene zvezde je za nešto manje od 23 minuta ubacio osam poena, uz pet asistencija i dve uhvaćene lopte.

Kod Žalgirisa najbolji Džoš Nibo sa 16 poena, dvocifren još samo Tajler Kavana sa 10 postignutih poena.


tagovi

LijetkabelisKauno ŽalgirisNenad ČanakĐorđe GagićNikola Radičević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara