Nenad Čanak (©Starsport)
Nenad Čanak (©Starsport)

Čankovi izabranici razbili Žalgiris i sprečili ga da se popne na vrh tabele

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.04.22. | 19:24

Lijetkabelis se sa stilom vratio na pobedničke staze

Košarkaši Žalgirisa neće sa prvog mesta na tabeli otpočeti borbu u plej-ofu. To je sada i zvanično, s ozbirom da su u pretposlednjem kolu ligaškog dela pretrpeli težak poraz u Panevežisu. Lijetkabelis je pred svojim navijačima zalećio rane posle eliminacije iz Evrokupa i poraza kod kuće od Pjeno Žvaigćdesa u minulom kolu i prosto pregazio branioca trona - 85:67 (24:16, 32:16, 17:22, 12:13).

Trijumf je ekipi Nenada Čanka obezbedio treće mesto pred doigravanja i zakucao velikana iz Kaunasa na drugo. Prvi će ostati Ritas, koji na kolo do kraja ima pobedu više, ali i prednost u međusobnim okršajima sa Žalgirisom (2:1 za tim iz Viljnusa ove sezone).

Izabrane vesti

Domaćin je imao kontrolu od samog početka, odličan je bio raspucani Kaspars Berzinš - 24:16. Letonac je zajedno sa Gabrijelijusom Maldunasom doneo Čankovoj ekipi i dvocifren suficit (29:16), a koš gostiju nastavili su da zatrpavaju Kristupas Žemaitis i Dovidas Giedraitis. Lijetkabelis je na veliki odmor otišao sa 20 poena viška (56:36).

Čankov tim je priv kvartal okončao sa 7/7 u šutu za dva i 3/5 van linije 6,75. Na poluvremenu je dvojke gađao 15/19, a trojke 7/10. Impersivan nastup.

Situacija se posle velike pauze nije bitno promenila. Iako su Edgaras Ulanovas i Džoš Nibo pokušali da unesu optimizam (37:56), ali Panajotis Kalaicakis i Gediminas Oreliks u se raspucali i Lijetkabelis je sačuvao komfornu prednost. Odradio je poslednju četvrtinu rutinski i proveo posao kraju.

Orelik je bio najefikasniji u pobendičkom sastavu sa 16 poena, dok je pola koša manje dodao talentovani Kalaicakis, za kojeg je interesovanje nedavno pokazao Panatinaikos. Odličan i bivši centar Partizana Đorđe Gagić sa 14 poena, a vrlo dobar i Žemaitis sa 12 poena i devet asistencija. Dvocifren učinak ubeležio je i iskusni Berzinš, dok je Nikola Radičević za nešto manje od 13 minuta upisao četiri završna dodavanja i po jednu uhvaćenu i ukradenu loptu.

U poraženoj ekipi 14 poena još jednog košarkaša koji je svojevremeno nosi crno-beli dres - Žofrija Lovernja. Dvocifren je bio još samo Nibo, dok su po devet poena dodali Karolis Lukosijunas i Ulanovas.



tagovi

Nenad ČanakĐorđe GagićLijetkabelisKauno ŽalgirisŽofri LovernjLitvanija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara