"ČANTEKIN NAPADA MARJANOVIĆA"
"ČANTEKIN NAPADA MARJANOVIĆA"

Čantekin se vratio u Tursku, pojačao moćni Istanbul

Vreme čitanja: 1min | uto. 20.01.15. | 15:32

Sada već bivši centar Mega Leksa, vratio se u ligu u kojoj je proveo veći deo svoje karijere, a svlačionicu će deliti sa zvezdama kao što su Saša Vujačić, Majkl Dženkins i Damir Markota...

ČANTEKIN NAPADA MARJANOVIĆADosadašnji košarkaš Mega Leksa Dušan Čantekin novi je igrač Istanbula, saopštio je na Tviteru njegov menadžer Miodrag Ražnatović. Čantekin ima 24 godine i igra na poziciji centra, a u dosadašnjem toku ABA lige prosečno je beležio 6,6 poena, 3,5 skokova za 13,6 minuta po utakmici.

Prvi profesionalni ugovor Čantekin je još 2009. potpisao sa Efesom, odakle je poslat dva puta na pozajmicu u Mersin i Megu Leks. Potom je 2012. prešao u Banvit gde je proveo dve sezone, da bi se prošle godine vratio u Megu. Odličnim igrama ponovo je privukao pažnju turskih klubova, a najbrži do potpisa Dušana Čantekina, bili su čelnici Istanbula koji su ozbiljno pojačali tim ove sezone dovođenjem Damira Markote, Saše Vujačića i Majkla Dženkinsa.

Izabrane vesti

Čantekin je izuzetno primamljiv turskim ekipama zato što pored igračkih kvaliteta, poseduje i tursko državljanstvo, pa u domaćoj ligi nastupa kao turski igrač, a ne kao stranac.

(FOTO: MN Press)


tagovi

TurskaMega LeksIstanbulEvropaDušan Čantekin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara