Uroš Čarapić
Uroš Čarapić

Čarapić: Protiv Cedevite Olimpije lopta nije ušla kao protiv Splita, ali vratiće nam se to

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.01.23. | 12:09

Košarkaš Borac Mozzarta, koji je najbolji meč u sezoni odigrao minulog vikenda u susretu sa Ljubljančanima, izneo utiske pred meč protiv FMP Železnika

U okviru 15. kola ABA lige košarkaši Borac Mozzarta imaće priliku da po drugi put u ovoj takmičarskoj godini odmere snagu sa igračima FMP (petak, 20.00).

Bek čačanske ekipe, Uroš Čarapić, slaže se sa konstatacijom da je tim odigrao odličnu utakmicu protiv Cedevita Olimpije.

Izabrane vesti

"Svi kažu da smo protiv Cedevita Olimpije odigrali možda i najbolju utakmicu u sezoni. Uspeli smo da spustimo protivnika na mali broj poena, a reč je o najboljoj napadačkoj ekipi. Ali ponovo nam je falilo malo sreće da dođemo do pobede. Sigurno bi nas trijumf podigao i odvojio od donjeg dela tabele. Šta da se radi, sada lopta nije ušla u koš kao protiv Splita. Nadam se da će nam se to vratiti u nekom od narednih mečeva", rekao je igrač Borca Mozzart.

Protiv Slovenaca je Čarapić odigrao možda i najbolji meč u sezoni.

"U utakmici sa Cedevita Olimpijom su se poklopile neke kockice. Što se mene tiče, uvek radim posao koji dobijem od trenera. Za razliku od prethodnih utakmica, protiv Slovenaca sam imao malo veću ulogu u napadu. Neću da krijem, drago mi je što polako podižem svoju formu i igram sve bolje, zbog čega se osećam dobro".

Posle utakmice sa ekipom iz Ljubljane Borac putuje u Železnik na megdan FMP - u.

"FMP iz sezone u sezonu igra sve bolje. Ove godine je još bolji nego prošle, kada je napravio odličan rezultat. Trener Stefanović odlično radi svoj posao, fenomenalno je uklopio ekipu. Svako u timu zna svoju ulogu, tako da će biti veoma teško gostovanje za nas. FMP je u prošlom kolu poražen od Mege, pa će na svom terenu želeti da pobedi".

Naravno, Borac Mozzart ni ovog puta neće želeti da se unapred preda.

"Mi nemamo šta da izgubimo u Železniku. Već smo igrali protiv FMP-a izjednačenu utakmicu u Čačku. I tada nam je falilo malo sreće, imali smo napad za pobedu koji nismo iskoristili. Pred nama je težak izazov, ali ćemo se boriti. Želimo da se iz utakmice u utakmicu dižemo kao ekipa. Polako se kockice poklapaju, ali za sve to potrebno je vreme. Promenili smo trenera, druga je struka, novi je način razmišljanja, a dovedeni su i neki igrači. Ipak, nadovezali su se problemi sa povredama i bolestima. Verujem da će sve biti u redu u duelima koji će biti ključni za opstanak u ligi", završio je Uroš Čarapić.


ABA LIGA - 15. KOLO

Petak

20.00: (1,30) FMP (16,0) Borac Mozzart (3,90)

Subota

17.00: (1,60) Igokea (14,5) Mega (2,55)

19.00: (1,07) Cedevita Olimpija (25,0) Split (8,50)

21.00: (1,80) Cibona (14,5) Studentski centar (2,15)

Nedelja

17.30: (1,70) Zadar (14,5) Mornar (2,30)

19.30: (3,50) Budućnost (16,0) Crvena zvezda (1,35)

Ponedeljak

18.00: (1,85) Partizan Mozzart Bet (-23,5) MZT Skoplje (1,85)

*** Kvote su podložne promenama


Pišu: Đurđe Mečanin/Nikola Minović



tagovi

KK Borac ČačakBorac MozzartFMPFMP ŽeleznikKK FMPUroš Čarapić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara