Čarli Mur protiv Metalca (Foto: MN Press)
Čarli Mur protiv Metalca (Foto: MN Press)

Čarli Mur sa devet poena u završnici odbio Metalac i odveo FMP u polufinale Kupa

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.02.23. | 22:59

Panteri posle velike borbe slavili u veoma interesantnoj utakmici i zakazali megdan sa Megom za finale

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Košarkaši FMP Železnika su poslednji polufinalista Kupa Radivoja Koraća, pošto su u dvorani Čair savladali Metalac iz Valjeva 91:76.

Izabrane vesti

Panteri će se tako za finale boriti sa Megom (petak, 17.00), a pobednik će na megdan boljem iz večitog derbima između Crvene zvezde i Partizana (petak, 21.00).

Ne opisuje krajnji rezultat najbolje dešavanja na parketu, pošto je tim iz Valjeva bio i na pet poena zaostatka u poslednjoj deonici, ali je Čarli Mur u svom drugom nastupu kao košarkaš tima iz Železnika vezao devet poena u završnici, odbio nalet rivala i trasirao ekipi Nenada Stefanovića put ka trijumfu.

Odigrao je Mur ključnu rolu u završnici, sakupio 16 poena i pored ne tako dobrog početka, ali nije bio najefikasniji u pobedničkom timu. Ta titula pripala je Paulijusu Valinskasu koji je meč okončao sa 20 poena. Odličan je bio i Nikola Janković kojem je skok nedostajao za dabl-dabl (16 poena), dok su do 11 brojali Aleksa Stepanović i Ebuka Izundu.

U ekipi Branislava Ratkovice 19 poena Džordena Dafija, 15 je dodao Čarls Mening, dok je do 11 brojao Ibrahim Durmo.

- Kup Radivoja Koraća (četvrtfinale) -

FMP ŽELEZNIK - METALAC VALJEVO

(26:12, 23:22, 18:24, 24:18)

Dvorana: Čair (Niš)

Sudije: Glišić, Vlahović, Živković

FMP: Bič 6, Mur 16, Pavićević, Stepanović 11, Šaranović, Simović, Izundu 11, Janković 16 (9 sk), Dženkins 7, Vujičić, Manojlović 4, Valinskas 20

Metalac: Bajić 8, Džorden 19, Ilić 3, Simanić 5, Stefanović 8, Šešlija, Mening 15, Durmo 11, Janković, Stevanović 2, Teofilović, Luković 5

Posle uvodnog egala, FMP je posle par dobrih odbrana i lakih poena stigao do prve osetnije prednosti. Metalac je odgovorio, ali bilo je to kratkog daha i usledila je furiozna serija Pantera koji zatvaraju kvartal sa 14:2 i na prvi odmor odlaze sa plus 15.

Održavali su Stefanovićevi izabranici pomenuti višak i u drugom periodu, da bi na oko 100 sekundi do poluvremena ekipa iz Valjeva ostala sa igračem manje. Bivši centar Partizana Uroš Luković je zaradio tehničku zbog prigovora, ali ga to nije sprečilo da nastavi da se obraća sudijama, pa je ubrzo dobio i drugi - isključujuću. FMP je rutinski priveo poluvreme kraju i na odmor otišao sa 49:34.

Ipak, Metalac nije dao poslednju reč. Po povratku sa odmora izabranici Branislava Ratkovice su pokazali karakter, zaigrali agresivnije na oba kraja terena i polako topili zaostatak. Razigrao se Džorden Dafi, nekoliko bitnih šuteva pogodio Ibrahim Durmo, da bi posle poena Čarlsa Meninga tim iz Valjeva prišao na minus osam. Nikola Janković je odbio nalet rivala, ali su se košarkaši Metalca ipak izborili da na poslednji odmor odu sa jednocifrenim zaostatkom - 67:58.

Usledila je velika borba u odlučujućoj četvrtini. FMP nije uspevao da slomi otpor rivala, ali ni Metalac nije koristio prilike da uhvati potpuni priliključak. Prišao je i na pet poena zaostatka, ali je potom Mur vezao pet poena. A onda još četiri i Panteri su ponovo imali dvocifren višak, koji je posle dvojke Valinskasa na ulasku u poslednja tri minuta bio 13 poena (87:74). Ostao je tim iz Valjeva bez goriva, FMP je rutinski priveo meč kraju i zasluženo slavio.

KUP RADIVOJA KORAĆA - ČETVRTFINALA

Sreda:

Partizan Mozzart Bet - Spartak Subotica 91:69

/Lesor 17 - Bojić 17/

Mega - Vojvodina 75:62

/Rori 13 - Beslać 23/

Četvrtak:

Crvena zvezda - Borac Mozzart 89:64

/Vidloza 18 - Radonjić, Gagić 14/

FMP - Metalac 91:76

/Valinskas 20 - Džorden 19/

POLUFINALE

Petak

17.00: Mega - FMP

21.00: Partizan Mozzart Bet - Crvena zvezda

FINALE

Subota u 21.00


tagovi

KK FMPFMPFMP ŽeleznikKK MetalacNenad StefanovićBranislav RatkovicaNikola JankovićPaulijus ValinskasUroš Luković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara