Čarls Barkli (Reuters)
Čarls Barkli (Reuters)

Čarls Barkli: Denver će osvojiti NBA titulu, Jokić nedovoljno cenjen

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.05.23. | 13:33

Legenda Finiksa smatra da Nagetsi imaju sve što je potrebno da odu do kraja

U eri Majkla Džodrana, mnogi velikani NBA lige su bili osuđeni da velike karijere završe bez titule šampiona. Patrik Juing, Karl Meloun, Džon Stokton… I definitivno Čarls Barkli kao jedan od najboljih igrača najslavnije ere NBA lige.

Barkli je najbiliži bio tituli 1993. godine kada je u finalnoj seriji protiv Bulsa beležio 27 poena i 13 skokova u proseku po meču, ali je nezaustavljivi Majkl Džordan (41 poen prosečno po meču!) odveo Čikago do treće uzastopne titule (4:2 u finalu).

Izabrane vesti

Veliki Brbljivac ili Ser Čarls kako su glasili neki od nadimaka legendarnog Barklija danas radi kao stručni konsultant i komentariše dešavanja u najjačoj ligi sveta. I jedan je od najvećih poštovalaca igre Nikole Jokića među poznatim facama američke košarke.

Često je isticao da je čast i privilegija gledati Jokića kako igra košarku, a oglasio se i tokom polufinalne serije plej-ofa između Nagetsa i njegovog Finiksa. Iako je legenda kluba iz Arizone, ne razmišlja navijački i veruju da će Denver savladati njegov bivši tim.

“Pobeđuje bolji tim (u seriji op.a.). Mislim da će Nagetsi pobediti ovu plej-ofu seriju. Štaviše, da budem iskren, mislim da će Nagetsi osvojiti titulu. Imaju sve što je potrebno. Džamal Mari je konačno zdrav. Džoker (Nikola Jokić op.a.) je momak kojem ne dajemo dovoljno priznanja za sve što radi. Njihov generalni menadžer, njihova klupa… Pogledajte njihovu klupu. Spektakularna je! Denver je moj favorit na Zapadu i mislim da su favoriti za prsten”, rekao je Barkli.

Podsetimo, Denver vodi 2:1 u pobedama u seriji, a Finiks je sinoć na svom terenu slavio prvu pobedu na krilima neverovatnog Devina Bukera koji je ubacio 47 poena uz čudesan šut iz igre 20/25.

„Buker je imao zaista neverovatno veče. To morate da poštujete i da uživate iako gubite. Buker i Durant su u ovom trenutku verovatno dvojica najboljih košgetera u ligi“, rekao je Jokić posle meča.

Četvrti meč u seriji je na programu u noći između nedelje i ponedeljka, dva sata posle ponoći.


tagovi

Čarls BarkliNikola JokićDenver Nagets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara