"Imali su Harden i Kalinić nekoliko duela"
"Imali su Harden i Kalinić nekoliko duela"

Čas ga vidiš, čas ga ne vidiš: Kalinić i Harden u epizodi - kad pobrljavi kompas (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pon. 15.09.14. | 11:03

Jesu nam održali lekciju, ali to ne znači da ne treba da se podsetimo poteza kojima smo se toliko radovali. Harden se neće ljutiti. Njega odbrana svejedno ne zanima

Imali su Harden i Kalinić nekoliko duelaZakucavanja Nikole Kalinića verovatno su bila kruna najatraktivnijih akcija reprezentacije Srbije na tek završenom Svetskom prvenstvu. Kad se moralo – Kalina se nije ustručavao da se protivnicima, kako se to narodski kaže, unese u lice. Ali nekad je mudrije pritajiti se i protivniku prikrasti s leđa.

A da Kalinić može i da se šunja poput nindže videlo se i u teškom porazu od SAD u sinoćnjem finalu. Džejms Harden je izgledao kao da je na teren pao sa n eke druge planete, pa je srpskog reprezentativca tražio kraj linije za tri poena. Kalinić je bio pod obručem.

Izabrane vesti

Istini za volju, defanziva nikada i nije bila najjača strana Hardenove igre. On je sa prosekom od 25,4 poena u dresu Hjustona prošle sezone bio peti strelac NBA lige, a i na Mundobasketu je sa 14,2 koša po meču bio najefikasniji u američkom timu.

A obdrana? Po Hardenovom mišljenju to je očigledno za one koji ne znaju da igraju napad. Harden je tu tata. Što, opet, nije razlog ne nasmejemo njegovom krajnje opuštenom pristupu odbrani. Malkice barem. Tek da što lakše prebolimo one časove košarke koje su nam održali Ameri.

(FOTO: Fiba.com)


tagovi

Džejms HardenMundobasket2014Nikola Kalinić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara