Čekajući Pešićev spisak: Kalinić otpao, verovatno i Micić

Vreme čitanja: 1min | ned. 23.07.23. | 12:34

Sva je prilika da će Srbija biti značajno oslabljena na Mundobasketu

Novo veliko takmičenje, nove nedoumice oko sastava košarkaške reprezentaciju Srbije. Nažalost, sva je prilika da Svetislav Pešić ni ovog puta neće moći da računa na najbolje što ima.

Naime, prema informacijama Mozzart Sporta Orlovi će na Filipine definitivno otputovati bez krilnog košarkaša Barselone Nikole Kalinića, koji je o tome već obavestio selektora zbog umora i nagomilanih povreda iz protekle sezone. Takođe, vrlo je verovatno da u timu neće biti ni Vasilija Micića, koji je ovog leta iz Anadolu Efesa prešao u Oklahoma Siti Tander, pa će po svemu sudeći leto iskoristiti da se pripremi za debi u NBA ligi što je već postala uobičajena praksa kada se igrači iz Evrope sele na drugu stranu Atlantika.

Izabrane vesti

I tek da se osvrnemo na glasine sa društvenih mreža, nema nikakvih naznaka ni da je selektor uopšte razmišljao o tome da u reprezentaciju pozove Kevina Pantera ili bilo kog drugog stranca sa srpskim pasošem.

Okosnicu srpskog tima dakle ovog će puta činiti Bogdan Bogdanović i Nikola Milutinov, na plejmejkeru verovatno Stefan Jović... Opet dobro, ali bez Jokića i Micića preterani rezultatski pritisak na ekipu ne bi smeo da postoji. Izgleda, biće i jačih.



tagovi

Nikola JokićNikola KalinićVasilije MicićSvetislav Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara