Dilan Enis (©fiba.basketball)
Dilan Enis (©fiba.basketball)

Cela Evropa se divi Mursiji: Dilan Enis i drugovi razbili Real i ostavili ga na 61 poenu

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.01.24. | 14:44

Tek drugi poraz Kraljevskog kluba u ACB ligi, četvrti od starta sezone

Pomerio je sve granice madridski Real ove sezone, redom dobijao protivnike u Evroligi i ACB ligi i već posle prvog kruga oba takmičenja se izdvojio na vrhu tabele. Na početku 2024. je pretrpeo tek drugi poraz na evro-sceni, a sada je po drugi put pao i u domaćem prvenstvu. Mursija je savladala Kraljevski klub i ostavila ga na daleko najmanjem broju poena u tekućoj sezoni, pošto je pred svojim navijačima slavila 73:61.

Pokazali su Dilan Enis i drugovi zube u uvodnoj deonici, dobili je 19:16, ali onda su dozvolili izabranicima Ćusa Matea samo 10 poena u drugom kvartalu i postalo je jasno da je Kralj u problemu. Ipak, usledio je furiozan odgovor, Real je po povratku sa pauze zaigrao daleko bolje i u trećoj četvrtini postigao gotovo isti broj poena kao u prvom poluvremenu (16:25) i sveo razliku na samo poen. Činilo se da je Mursija gotova, ali... Usledila je još jedna bizarno loša deonica Madriđana, koji su ponovo postigli samo 10 poena i na kraju doživeli ubedljiv poraz. Mursija je pri rezultatu 61:61 napravila veliku seriju i zasluženo slavila.

Izabrane vesti

Pobednički sastav je do daleko najveće pobede u sezoni predvodio bivši košarkaš Crvene zvezde i Mege Dilan Enis sa 18 poena. Ispratili su ga Dastin Sliva sa 14, kao i Lude Hakanson i Marko Todorović (7 sk) sa po 10 postignutih poena.

Real je pred meč ostao bez Valtera Tavaresa i Serhija Ljulja zbog povreda, a protiv Mursije na parket nije izašao ni Džanan Musa, dok u sastavu nije bilo ni Vensana Poarjea i Rudija Fernandeza. Na kraju je Fakundo Kampaco postigao 15 poena, a ispratili su ga Fabijen Kozer i Geršon Jabusele sa po 14. Francuz je bio na pragu dabl-dabl sa osam skokova, kao i Mario Hezonja koji je uhvatio isti broj lopti, ali je postigao devet poena.

Jasno, neće ovaj poraz mnogo uzdrmati Real, prvi je na tabeli sa učinkom 16-2, a najbliža mu je Unikaha sa 15-3. Zato je Mateo i odlučio da odmori neke igrač, uprkos povredama. Mora se istaći i da Mursija igra sezonu iznad očekivanja, pa je trenutno četvrta na tabeli Endesa sa 11 pobeda i sedam poraza.



tagovi

KK Real MadridMursijaDilan EnisFakundo Kampaco

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara