Santi Aldama i Voker Kesler (Foto: AFP)
Santi Aldama i Voker Kesler (Foto: AFP)

Centri budućnosti: Aldama vodio Memfis do pobede nad Dalasom, Kesler krenuo stopama Tima Dankana (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 21.03.23. | 05:45

Grizlisi u "deža vi" utakmici savladali Dalas bez Luke Dončića, uskoro im se vraća Dža Morant

U noći između 12. i 13. marta, Memfis Grizlisi su ugostili Dalas Maverikse, za koje zbog povrede nije nastupio Luka Dončić. Sastav iz Tenesija slavio je 112:108. Isto se može napisati i za večeras, jedino je datum drugačiji. Opet nije bilo Luke u ekipi iz Teksasa, a Grizlisi su u svojoj dvorani dobili 112:108.

Pravi "deža vi" Fedeks forumu, a domaćina je do pobede vodio Džeren Džekson sa 28 poena. Šou je ipak ukrao španski internacionalac Santi Aldama sa 22 poena i 14 skokova. Postao je tako prvi igrač Memfisa koji je sa klupe došao do takvog učinka još od čuvenog Zeka Rendolfa.

Izabrane vesti

Mladi Španac je na Draftu 2021. odabrao kao 30. pik od strane Jute, ali je potom trejdovan u Memfis. Prethodno je dve godine proveo na Lojoli u Merilendu. Ove sezone je dobio prostor da se dokaže i zasad ga odlično koristi, te u proseku beleži 9,1 poen i 4,6 skokova. Najavio je i da bi voleo da nastupa za Crvenu furiju na predstojećem Svetskom prvenstvu. Naslednik Pau Gasola? Ide u dobrom smeru.

Ispratili su ga večeras Desmond Bejn sa 17, Tajus Džons sa 16 i Luk Kenard sa 10 poena, a Grizlisi su upisali petu pobedu na osmom meču bez Dža Morenta. On je odradio suspenziju od osam utakmica, vratio se treninzima i u klubu se nadaju da bi u sredu mogao da se nađe u ekipi.

"Nadamo se da će to biti u sredu, ako sa medicinske strane sve bude u redu", rekao je šef struke tima iz Tenesija Tejlor Dženkins.

S druge strane, Mavse je očekivano predvodio Kajri Irving sa 28 poena, po 20 su dodali Džejden Hardi i Kris Vud, dok je do 12 brojao Džoš Grin. Bivši košarkaš Partizana Davis Bertans je dodao samo jednu trojku.

Juta je upisala četvrtu pobedu u poslednjih pet utakmica i bez Laurija Markanena, Kolina Sekstona i Džordana Klarksona savladala jedan od najboljih timova u Zapadnoj konferenciji, Sakramento Kingse - 128:120.

U odsustvu sjajnog Finca i bekovskog tandema istakao se Očej Agbadži sa 27 poena, a sjajan je bio i iskusni Keli Olinik koji je bio blizu tripl-dabla sa 19 poena, 10 skokova i osam asistencija.

Kris Dan je takođe ubeležio dabl-dabl sa 18 poena i 10 asistencija, dok je Udoka Azubike meč okončao sa 13 poena i osam uhvaćenih lopti. Italijanski reprezentativac Simone Fontekio dodao je 12 poena, dok je Rudi Gej brojao do 11. Tajlen Horton Taker i Voker Kesler su ubeležili po 10, dok je ruki bio na dva skoka od dabl-dabl.

Odlični Kesler je meč obeležio i sa pet blokada, što je izveo 10. put ove sezone. Uz njega samo Džeren Džekson iz Memfisa i Bruk Lopez iz Milvokija imaju dvocifren broj takvih partija. Na kakvom je mladi centar Jute putu možda najbolje govori podatak da je prvi ruki sa 10 ili više utakmica na kojima je upisao pet ili više "banana" još od Tima Dankana. Ušao je u elitno društvo novajlija sa dvocifrenim brojem partija sa 5 ili više blokada, a tu su pored Dankana i Dejvid Robinson, Dikembe Mutombo, Šekil O'Nil i Šon Bredli.

Da je Juta napravila sjajan posao kada je trejdovala Rudija Gobera u Minesotu za Malika Bizlija, Patrika Beverlija, Leandra Bolmara, Džereda Vanderbilta i 22. pika sa minulog draft (Kesler), kao i četiri pika prve runde, sada je sasvim jasno. Francuz u dresu Timbervulvsa prisečno beleži 16,4 poena, 10,8 skokova i 1,9 rampu, uz 64 odsto šuta iz igre, dok je devet godina mlađi Amerikanac u svojoj prvoj sezoni na proseku od 11,2 poena, 12,3 skoka, 3,8 blokada i sve to uz 75,4 odsto šuta iz igre. Nisu bez razloga samo Kesler i Markanen igrači koje tim iz Solt Lejk Sitija nema cenu, s ozbirom da su Džezeri stavili praktično čitav tim na tržište, izuzev pomenutog dvojica.

Juta je tako nastavila da se bori za plej-of, iako to nije bilo u planovima pred početak sezone kada je napravljen kompletan remont, a pomrsila je mlao račune Kingsima koje je večeras predvodio sjajni Deron Foks sa 37 poena. Kigan Mari ga je ispratio sa 22, Harison Barns je dodao 16, Malik Monk 15 poena, dok je drugu nedelju uzastopno igrač nedelje ne Zapadu, Domantas Sabonis, bio na asistenciju od tripl-dabla (11 poena i 12 skokova).

NBA

Utorak

Šarlot - Indijana 115:109

/Ubre 28 - Hild, Tarner 20/

Filadelfija - Čikago 105:109*

/Embid 37 - Lavin 26/

Njujork - Minesota 134:140

/Rendl 57 - Prins 35/

Hjuston - Golden Stejt 108:121

/Ison 21 - Kari 30/

Memfis - Dalas 112:108

/Džekson 28 - Irving 28/

Juta - Sakramento 128:120

/Agbadži 27 - Foks 37/



tagovi

MemfisMemfis GrizlisDalas Maveriks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara