Članovi kadetske reprezentacije Srbije Lazar Tasić, Lazar Gačić i Ognjen Stanković (MN press)
Članovi kadetske reprezentacije Srbije Lazar Tasić, Lazar Gačić i Ognjen Stanković (MN press)

Četvoro naših talenata na čuvenom NBA kampu Košarka bez granica

Vreme čitanja: 1min | pon. 30.05.22. | 11:13

Pozvani su Lazar Gačić, Ognjen Stanković, Bogoljub Marković i Marija Avlijaš

Najpoznatiji NBA kamp za talentovane košarkaše i košarkašice Košarka bez granica koji je ušao u treću deceniju, posle dve godine pauze zbog pandemije korona virusa vraća se u Evropu. Biće održan od 1. do 4. juna u sportskom centru čuvenog milanskog univerziteta Bokoni. Učešće na pozivnom kampu, među najtalentovanijih 40 košarkaša i 24 košarkašica rođenih 2005. godine, uzeće i četvoro Srba: Lazar Gačić (Crvena zvezda), Ognjen Stanković (Partizan), Bogoljub Marković (Mega Mozzart) i Marija Avlijaš (Mega Mozzart). Među pozvanima su i dva dečaka iz regiona Filip Jović (Spars) koga je beogradska publika mogla da upozna na nedavnom Fajnal ejt turniru Evrolige za juniore, na kome je igrao za ekipu Sledeća generacija trenera Vasilisa Spanulisa i Slovenac Jan Vide, član mlađih selekcija madridskog Reala.

Direktor kampa koji nosi NBA etiketu, 29. put biće naš stručnjak Marin Sedlaček, dok će se u ulozi trenera naći četvorica asistenata iz najjače lige na svetu Dejvid Adelman (Denver), Džoni Brajant (Njujork), Tejlor Dženkins (Memfis), Džejson Bajls (Hjuston).

Izabrane vesti

Osim učenja od pomenutih trenerskih imena, klinci će tokom radnog boravka u Milanu imati priliku da se druže i sa trojicom NBA asova Danilom Galinarijem (Atlanta), Kembom Vokerom (Njujork) i Terensom Manom (LA Klipers).


tagovi

Košarka bez granicaNBA ligaLazar GačićOgnjen StankovićBogoljub MarkovićMarin Sedlaček

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara