Vučević i Adebajo (©AFP)
Vučević i Adebajo (©AFP)

Čikago oživeo na Floridi: Bitku teškaša dobio razigrani Vučević, Joviću minut i po

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.12.22. | 04:14

Pobeda Bulsa za najavu kraja rezultatske krize

Nije lako vodećim ljudima Čikaga, ni stručnom štabu da vode tim oko kojeg kruže glasine da je u ozbiljnim problemima ega. Da li Demar Derozan i Zek Levin mogu zajedno ili ne spekuliše se nedeljama unazad i priče verovatno neće prestati dok jedan od njih dvojice ne bude otišao, a to bi sve izvesnije mogao da bude jedan od najvećih atleta NBA lige... Uz sve to Lonza Bola još nema, dok je Džavonte Grin propustio i ovaj meč.

Čikago je ekipa koja pati zbog unutrašnjih problema što se i te kako odrazilo na rezultate, bez obzira što svi u klubu pokušavaju da poprave pokidane veze dvojice spoljnih igrača. Posle trijumfa na Floridi protiv Majamija (113:103) možda smo dobili najavu izlaska iz krize i dolaska boljih dana...

Izabrane vesti

Nikola Vučević dobio je bitku teškaša u reketu protiv Bema Adebaja. Ne samo rezultatski, već i individualno. Meč je završio sa 29 poena i 12 skokova, naspram 27 poena uz isti broj uhvaćenih lopti centra Hita. Vučević je stigao do 14. dabl-dabla u sezoni, prvog nakon šest utakmica.

Najveću razliku pravilo je Vučevićevo okruženje koje je bilo daleko boljeg raspoloženja od Adebajovog. Demar Derozan je spakovao 24, Zek Levin 21, a Kobi Vajt 14 poena za Bulse, dok je najbolji igrač domaćih u večerašnjoj utakmici mogao da računa na 19 poena Tajlera Hiroa, jedan manje od Hejvuda Hajsmita, te 14 od Viktora Oladipa i 13 poena Dankana Robinsona. Nikola Jović nije se naigrao ni večeras. Dobio je nepunih minut i po, a za to vreme uspeo je da uputi jedan šut.

Čikago je pobedu odneo zahvaljujući strašnoj seriji 30:7 u drugom poluvremenu, kada je zaostatak od osam poena pretvoren u plus 15 (82:67). Pokušao je Majami da se vrati u igru i uzme priključak, jednom i uspeo da se spusti na jednocifren minus, ali to je bilo sve. Dalje od devet razlike nije se moglo. Čikago je sigurnom igrom kontrolisao oba reketa do poslednjeg zvuka sirene, mada je Majami na samom kraju uspeo da naniže osam poena i tako značajno ublaži poraz.

Dok Čikago muči ego, Majami je u sve većim problemima kadrovske prirode. Trojica startera Džimi Batler, Kajl Lauri i Kejleb Martin ponovo nisu igrali, kao ni Omer Jurtseven i Gejb Vinsent, zbog čega skraćena rotacija gura Hit sve dalje od plej-of zone i pravo u plej-in društvo.

NBA LIGA - REZULTATI

Detroit - Juta 111:126

/Ajvi 30 – Markanen 38/

Majami – Čikago 103:113

/Adebajo 27 – Vučević 29/

Njujork – Golden Stejt 132:94

/Kvikli 22 – Pul 26/

Finiks – Vašington 110:113

/Šemet 31 – Kuzma 30/

Denver – Memfis 105:91

/Gordon 27 - Morant 35/



tagovi

Nikola JovićNikola VučevićBem AdebajoMajami HitČikago BulsNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara