Nebojša Čović (©Starsport)
Nebojša Čović (©Starsport)

Čović: Sa Kampacom još nije gotovo, sa Teodosićem imam načelni dogovor, Martin pauzira preko dva meseca

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.12.22. | 22:26

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović govorio o aktuelnim temama vezanim za klub sa Malog Kalemegdana

U opširnom intervjuu za Sputnjik i emisiju "Miljanov korner", predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović govorio je o brojnim temama vezanim za klub sa Malog Kalemegdan. Prva je bio dolazak Fakunda Kampaca.

Izabrane vesti

"Još ništa nije gotovo. Radimo na tome, kada bude bilo završeno, ovako ili onako, imaćete informaciju. Nismo ni daleko, ali ni blizu", rekao je Čović.

Madridski Real je imao pravo da izjednači ponudu za Argentinca i 10 dana da to uradi, ali odlučio je da ne isparira ponudi crveno-belih.

"Nisu izašli sa ponudom. Mi smo bili jasni u ponudi u skladu sa mogućnostima. Treba presabrati sezonu, videti sve finansijske mogućnosti i procenili smo da možda možemo da napravimo u ovom trenutku i priuštimo. Ponavljam, nismo ništa završili".

Istakao je prvi čovek crveno-belih i da ima načelni dogovor sa Milošem Teodosićem da zaduži dres Zvezde naredne sezone.

"Miloš i ja smo imali razgovore za ovu sezonu. Kada nismo uspeli da napravimo transfer, jer Virtus je rekao: 'Da date 500.000.000 ne puštamo, jer nam je sve bazirano na Teu', napravili smo načelni dogovor da to bude iduće sezone. Obojica smo rekli, samo Bože zdravlje. Miloš je igrač pri kraju karijere, želim mu da igra još pet godina. Ima do juna, jula još dosta vremena".

Vezala je Crvena zvezda 10 pobeda od dolaska Duška Ivanovića, a seriju je prekinula Olimpija Milano sinoć u dvorani Aleksandar Nikolić. Taj susret je zbog povrede kolena propustio Hasan Martin.

"Pred kraj utakmice sa Žalgirisom je povredio lateralni centralni ligamenta koji drži ravnotežu kolena. Došlo je do rupture. Minimum je dva i nešto meseca".

Van stroja je zbog povrede rebara koju je zaradio u prvom derbiju sa Partizan Mozzart Betom i crnogorski reprezentativac Nikola Ivanović.

"Biće odsutan još mesec i po do dva. Veoma težak prelom u neobičnom padu na koleno Ledeja. Tri rebra su pukla, deseto, 11. i 12. Bolna povreda, a Nikola je imao veliku sreću da neko od tih puknutih rebara nije probilo plućnu maramicu. Imali smo iskustva s takvim povredama i kada sve prođe i kada je zaraslo, od jednog poteza može da zaboli. Moramo da budemo strpljivi".

Problema sa povredom je imao i Luka Mitrović, koji je preskočio sudar sa Žalgirisom minulog utorka zbog udarca koji je dobio u oko minulog vikenda protiv Mornara. Vratio se na teren protiv Olimpije Milano.

"Mitrović se povredio protiv Mornara, ogrebana mu je rožnjača treću sezonu za redom. Smetalo mu je svetlo. Bio je sa nama i svaka mu čast što se priključio da igra. Oporaviće se za neki dan", istakao je Nebojša Čović.


tagovi

KK Crvena zvezdaNebojša ČovićFakundo KampacoMiloš TeodosićHasan MartinNikola IvanovićLuka Mitrović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara