Jam Madar (MN press)
Jam Madar (MN press)

Crno-beli na Lijetkabelis najverovatnije bez Madara

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.11.21. | 14:49

Reprezentativac Izraela propustio treninge u poslednja dva dana zbog problema sa leđima

Partizan će sutra (20.30) u petom kolu Evrokupa protiv Lijetkabelisa biti najverovatnije lišen pomoći Jama Madara. Kako je naveo trener crno-belih Željko Obradović, izraleski internacionalac ima problema sa leđima.

Izabrane vesti

"Jam nije trenirao juče ni danas. Biće veoma teško da bude u timu. Probao je da radi, ali ima velike bolove, imao je terapije i sve, ali… Danas nije trenirao, videćemo kako će sutra da se oseća, ali veoma teško da će biti u timu", objasnio je Obradović u razgovoru sa novinarima.

Ukoliko izostane Madar koji je do sada odigrao sve mečeve crno-belih u oba takmičenja, odnosno osam u ABA ligi i dvostruko manje u Evrokupu, Aleksi Avramoviću će na pomenutom duelu sa Lijetkabelisom u organizaciji igre moći da pomognu Gregior Glas i Dalas Mur.

"Lijetkabelis igra tipičnu litvansku košarku. Razlika je u tome što su tim orijentisan pre svega na unutrašnju igru i mnogo toga očekuju od igrača na poziciji pet - Gagića. To su prve ideje koje imaju u napadu. Važno je da se istakne da je Lijetkabelis do sada na četiri utakmice Evrokupa imao u prosek od 28 šuteva za tri poena. Tu prednjači igrač na poziciji četiri Orelik, koji je na poslednjem meču šutirao 14-7, a u proseku ima devet pokušaja za tri. Mi treba da im smanjimo broj pokušaja, a onda i da im smanjimo procenat šuta."

Najtrofejniji srpski stručnjak istakao je na šta sve još Partizan mora da obrati pažnju meču sa litvanskom kolektivom, ali i u budućnosti...

"Njihova unutrašnja igra, šut za tri poena i ofanzivni skok - o tome treba da vodimo računa, to je ključ utakmice. Treba da probamo da budemo u odbrani na nivou kao i do sada. S tim što moramo da budemo bolji u napadu, pre svega mislim brže u tranziciji, brže u situacijama pet na pet na pola terena. A moramo i nešto da ubacimo, jer mnogo otvorenih šuteva… U poslednje vreme imamo slab procenat šuta. To je nešto na čemu insistiramo i na čemu radimo svaki trening", dodao je Obradović.



tagovi

KK PartizanJam MadarŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara