Džona Radebo (©fiba.basketball)
Džona Radebo (©fiba.basketball)

Crnogorci dobili pojačanje: Džona Radebo umesto Džastina Kobsa

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.06.22. | 21:03

Novo lice u selekciji Boška Radovića

Košarkašku reprezentaciju Crne Gore čekaju mečevi sa Francuskom (1. jul) i Portugalijom (4. jul) u završnici prve faze kvalifikacija za Mundobasket. Selekciji Boška Radovića se pred pomenute duele priključio i doskorašnji košarkaš Ludvigsburga Džona Radebo.

Ovaj američki košarkaš će zameniti Džastina Kobsa, koji je prethodnih godina imao status naturalizovanog igrača u crnogorskoj reprezentaciji.

Izabrane vesti

"Ne znam iskreno šta tačno da očekujem, sve je ovo potpuno novo iskustvo za mene. Došao sam, želim da igram košarku i nadam se da ću uraditi neke dobre stvari. To je sve što mogu da kažem”, rekao je 25-godišnjak rodom iz Kolorada, prenose Vijesti.

Dobrim igrama u Bundesligi i FIBA Ligi šampiona privukao je i pažnju Tenerifea sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor. Utisak je da bi mogao da bude veliko pojačanje i za Radovićevu ekipu.

"Mogu da donesem timu energiju, pravi odnos, dobru odbranu, takođe i napad. Mogu da doprinesem u svakom segmentu, nadam se da ću u ovom prozoru pronaći dobre stvari i vidjećemo koliko toga mogu da učinim tokom ovih mečeva".

Radebo je posle četiri godine na univerzitetu Severni Kolorada profesionalnu karijeru otpočeo u Švedskoj pre dve godine. Kratko je branio boje Keping Starsa, pre nego što se preselio u Ludvigsburg. U sezoni za nama bio je uvršten i u najbolji tim Lige šampiona.

Sedmi Amerikanac u dresu Crne Gore će debitovati u petak protiv olimpijskog vicešampiona, Francuske.

"Imaju Francuzi dobar tim, gledao sam ih nekoliko puta uživo. Znam koliko talenata imaju i koliko su raznovrsni. Ipak, mislim da smo na tom nivou i nisam zabrinut zbog njih. Samo bi to trebalo da pokažemo na terenu", zaključio je momak koji u Bundesligi prosečno igrao 32 minuta i beležio 14,8 poena, 5,4 skoka i 3,8 asistencija, uz 1,7 ukradenih lopti.


tagovi

košarkaška reprezentacija Crne GoreDžastin Kobs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara