Aleksandar Đorđević (© Star sport)
Aleksandar Đorđević (© Star sport)

Crnoj seriji Fenera nema kraja, plej-of nemoguća misija

Vreme čitanja: 1min | uto. 29.03.22. | 21:49

Ekipa Aleksandra Đorđevića je izgubila od Albe rezultatom 66:57

Ne nazire se kraj lošim rezultatima Fenerbahčea. Ekipa trenera Aleksandra Đorđevića ređa poraz za porazom u elitnom takmičenju i kako sada stvari stoje prolaz u plej-of je sve dalji. U zaostalom meču 21. kola Evrolige, klub iz Istanbula je odigrao katastrofalno što je iskoristila Alba da slavi rezultatom 66:57.

Fenerbahčeu je ovo četvrti uzastopni poraz u svim takmičenjima, a u Evroligi čak šesti u nizu. Klub iz Istanbula je počeo da niže poraze protiv Monaka, a onda je bila bolja Crvena zvezda, Efes, Baskonija, Barselona i sada klub iz Berlina. Fener sada ima 16 poraza uz devet trijumfa što je premalo da bi se sada ušlo u ozbiljniju borbu za najboljih osam.

Izabrane vesti

Albu je do pobede predvodio Javel Zusman sa 20 poena, a pratio ga je Džajlen Smit sa 14 poena i šest asistencija.

Kod Fenerbahčea jedini dvocifreni bio je Melih Mahmutoglu sa 16 poena. Srpski internacionalac Marko Gudurić zabeležio je pet poena, tri asistencije i dva skoka.

Katastorfalno je Fenerbahče izgledao u napadu. Svega 46 posto za dva poena je šutirala ekipa srpskog trenera, a još lošije je bilo za tri poena. Svega osam trojki iz 29 pokušaja.

Alba je zabeležila 11 pobeda i 14 poraza i zauzima 10. poziciju na tabeli.

U narednom kolu Alba će gostovati Efesu, dok će Fenerbahče dočekati Bajern.



tagovi

EvroligaKK FenerbahčeKK Alba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara