Za opstanak

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.02.20. | 14:25

Igokea dočekuje Krku

Ako brzo pogledate tabelu, videćete zašto je utakmica između Igokee i Krke veoma važna za oba tima. Dve strane trenutno imaju isti skor u vidu šest pobeda i 12 poraza i nijedna od njih još nije osigurala status ABA lige za narednu sezonu. Baš zato će Igokea i Krka da učine sve što mogu kako bi pobedili.

Posle četiri uzastopne pobede u regionalnoj ligi tim iz Aleksandrivca je doživeo dva poraza. Ipak, mora se pomenuti da su oba usledila u duelima sa prošlogodišnjim finalistima, Crvenom zvezdom i Budućnošću.
"Došli smo u poziciju da eventualnom pobedom u ovom duelu gotovo obezbeđujemo opstanak u ABA ligi. Neće biti lako doći do cilja. Krka je specifična. Može da zada mnoogo problema svakom rivalu, i kroz odbranu i napadački. Bitno je da jako uđemo u utakmicu. Krka je u proteklom periodu imala kadrovskih problema, Glen Kouzi nije igrao, baš kao i Paolo Marineli. To su dva izuzetno bitna plejmejkera za njihovu igru i rotaciju. Ivan Ramljak, Marko Jošilo i Luka Lapornik su vrlo nezgodni jer mogu da preuzimaju sve pozicije. Dalibor Đapa i Jure Balažić mogu da rašire igru jer šutiraju i za tri poena. Ipak, opet naglašavam da zavisimo sami od sebe. Treba da uđemo maksimalno, da kroz odbranu nametnemo agresivnost i iskoristimo svoje šanse", istakao je Dragan Bajić, trener Igokee.

Izabrane vesti

S druge strane, Krka je nanizala tri neuspeha, a razlog za nedavne loše rezultate može da se pronađe u kadrovskim problemima. Bekovi Marineli i Kouzi kubure sa povredama i veliko je pitanje da li će biti spremni za predstojeći meč u Laktašima.
"Za nas je ovo posebna utakmica. Još ne znamo u kom bendu ćemo moći da sviramo, ali bez obzira na sve, moramo da damo sve od sebe i da pokušamo da pobedimo", ocenio je Vladimir Anzulović, trener tima iz Novog Mesta.

ABA LIGA - 19. KOLO

Petak
Cibona - Mega Bemaks 76:87
/Badžim 14 - Atić 17/

Subota
Cedevita Olimpija - Zadar 90:82
/Blažič 30 – Ivanov 18/

FMP Železnik - Primorska 77:65
/Đorđević 18 - Luković 31/

Nedelja
18.00: (1,55) Partizan (14,5) Budućnost (2,70)
20.00: (1,35) Igokea (16,0) Krka (3,50)

Ponedeljak
18.00: (2,55) Mornar Bar (14,5) Crvena zvezda (1,60)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: ABA/Zadar/Zvonko Kucelin


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara