""
""

Crveno-bela četa je spremna: U Arenu stiže nezaustavljivi Uniks!

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.04.14. | 11:49

U Evrokupu tim iz Kazanja ima neverovatan skor - 19:1, a ništa gori nema ni u regionalnom takmičenju - 17:1! Dakle, 36 pobeda i svega dva poraza!

Košarkaši Crvene zvezde su plasmanom u polufinale Evrokupa ostvarili najbolji uspeh na tlu Starog kontinenta i, prema rečima uprave, ostvarili zacrtani cilj. Ali ko još veruje da će crveno-beli sada stati? Zvezda ima istorijsku šansu da ode još jedan korak dalje, pokuša da osvoji evropski pehar i tako ispiše najsjajnije stranice klupske istorije. Prvi veliki korak ka ostvarenju toga izabranici Dejana Radonjića napraviće već u 19.30, kada u krcatoj Kombank Areni izađe na megdan nezaustavljivom Uniksu, koji ove sezone jednostavno gazi sve pred sobom.

Ekipa iz Kazanja važi za apsolutnog favorita za osvajanje Evrokupa. Sastav koji sa klupe predvodi Andrea Trinkijeri ove sezone beleži izvrsne rezultate i trenutno ima svega dva poraza u svim takmičenjima. Čak i ta dva poraza došla su u utakmicama bez rezultatskog značaja - protiv Ostendea u Evrokupu (78:75) i Kaleva u Talinu (60:57) u VTB ligi. U Evrokupu Uniks ima neverovatan skor - 19:1, a ništa gori nema ni u regionalnom takmičenju - 17:1! Dakle, 36 pobeda i svega dva neuspeha!

Izabrane vesti

Svega toga svestan je i Dejan Radonjić, koji prednost svog tima vidi u ambijentu, koji će svakako ponovo biti za pamćenje. Jer prema poslednjim informacijama Arena je ponovo rasprodata, a interesovanje za ovu utakmicu je mnogo veće nego za onu sa Budiveljnikom pre sedam dana.
"Daćemo sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat, a videćemo šta će biti. Kad se igra protiv ovakvog protivnika, bio bi zadovoljan pobedom od jednog poena razlike. Naša prednost je što smo već igrali u ambijentu kakav nas očekuje i to nam daje za pravo da se nadamo da će sutra biti dobro. Možda psihološki ulazimo lakše u meč, ali ne i rasterećeno", rekao je Radonjić, a potom nastavio:
"Uniks je klub koji godinama pravi dobre rezultate, dolaze u sjajnoj formi, moramo da budemo spremni i odigramo svih 40 minuta na viskom nivou, kako bi njihov kvalitet sveli na najmanju moguću meru. Svesni smo da neće biti lako, ali naša želja je ogromna i daćemo sve od sebe da igra bude adekvatna ambijentu", naveo je trener crveno-belih.

Andrea TrinkijeriS druge strane, aktuelni selektor Grčke ističe da je protiv crveno-belih najvažnije odigrati pametno.
"Ostala su samo četiri tima i ekipa protiv koje igramo je veoma jaka. Zvezda ima nekoliko odličnih košarkaša i dobro ćemo se pripremiti za utakmicu. Veoma je važno da utakmice na gostovanju odigrate pametno, budete koncentrisani na meč i kontrolu tempa", rekao je Trinkijeri za sajt Evrokupa.

Ali imaće italijanski stručnjak svoje oružje, koje je neretko koristio ove sezone. Pored vrlo iskusnog sastava, to je fenomenalni Endrju Gaudlok, koji ove sezone u Evrokupu prosto blista, sa 19,3 poena u proseku. Iako za njega kažu da igra izuzetno lošu odbranu, u napadu mu se mana teško pronalazi, s obzirom na raznovrsnost koju poseduje, kako šutersku, tako i u prodor igri. 

Tu je i prekaljeni grčki triling - Kostas Kajmakoglu (krilo), Jan Vujukas (centar) i Nikos Zisis (bek), koji, kada je zajedno na parketu, može biti izuzetno nezgodan. Ono što je najbitnije istaći jeste da će njihovo iskustvo sigurno pomoći ekipi da prebrodi atmosferu krcate Arene, s obzirom da su do sada prevalili ogroman put, a čak imaju i trofej Evrolige - Kajmakoglu Vujukas u Panatinaikosu, Zisis u CSKA. 

Igra ruskog kluba umnogome je bazirana na igri sa dosta pikova, a tu glavnu ima Tajvon Meki, jedini klasični plejmejker u ovom sastavu. Ne treba zaboraviti ni vremešnog trojkaša Čaka Eidsona, koji je prošle sezone u dva duela druge faze Evrokupa sa Zvezdom zadavao velike probleme odbrani. 

Uniks je do polufinala Evrokupa stigao posle ubedljivih pobeda nad češkim šampionom Nimburkom i Ankarom. Čehe su savladali sa ukupno 60 poena razlike (58:91, 76:59), a Turke sa 49 (68:81, 88:52)!

Nesumnjivo, pred Crvenom zvezdom je najveći izazov ove sezone. Ali i pred Rusima je. Jer ma koliko dobar tim imali, dolaze u dupke punu Arenu, a s obzirom da je su crveno-beli prošle nedelje konačno prebrodili tremu igranja pred ogromnim auditorijumom, ovo bi mogla biti istorijska šansa da se obezbedi dobar rezultat pred revanš u Kazanju. 

(FOTO: MN Press, Action Images)


tagovi

UniksSrbijaEvropaEvrokupFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara