Foto: Reuters
Foto: Reuters

CSKA nastavio seriju pobeda u 2022. godini: Asvel poklekao u poslednjoj četvrtini

Vreme čitanja: 1min | pet. 14.01.22. | 19:58

Moskovljani u završnici meča slomili raspoložene goste (90:83)

CSKA je u 2022. godinu ušao na fenomenalan način, te nakon tri izazova ima isto toliko pobeda, a poslednja žrtva Moskovljana u nizu je Asvel koji je uprkos snažnom otporu poklekao u četvrtoj deonici.

Posle ubedljive i sigurne pobede nad Panatinaikosom u Grčkoj (98:74), CSKA je novi trijumf, 12. u evroligaškoj sezoni, upisao pred domaćom publikom protiv Asvela. Izabranici Dimitrisa Itudisa otpor rivala slomili su u poslednjoj deonici u kojoj su u jednom periodu imali i dvocifrenu prednost.

Izabrane vesti

Moskovljani su tokom većeg dela prve dve deonice imali prednost koja je varirala do plus sedam, međutim gosti su uspevali da održe priključak i u trećoj četvrtini u potpunosti vrate neizvesnost. Rezultatska klackalica koja je trajala tokom čitavog trećeg kvartala okončana je početkom poslednjih 10 minuta meča, a serija CSKA 9:0 pri rezultatu 71:68 ispostavila se kao period koji je odlučio pitanje pobednika.

Posebno inspirisan bio je Danijel Heket sa 27 poena kojem je ghlavnu podršku u ruskom timu predstavljali su Aleksej Šved sa 17 poena i Grigonis sa jednim manje. Na drugoj strani, najefikasniji je bio Knajt čijih 16 poena nije bilo dovoljno da francuski klub izbegne 10. poraz.

EVROLIGA - 21. KOLO

CSKA - Asvel 90:83

/Heket 27 - Knajt 16/

Real - Baskonija u toku



tagovi

CSKA MoskvaAsvel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara