Nikola Milutinov (©Shutterstock)
Nikola Milutinov (©Shutterstock)

CSKA pregazio Parmu, Milutinov među najboljima

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.09.21. | 20:20

Armejci rutinski rešili pripremni meč sa sastavom iz Perma u okviru Kondrašin - Belov kupa

Nastavio je moskovski CSKA sa pripremama za predstojeću sezonu i još jednom pokazao svoju snagu. Parma je bila mačji kašalj za pulene Dimitrisa Itudisa, koji su u polufinalu Kondrašin - Belov kupa slavili sa ubedljivih 94:58.

Subota, 18.30: (1,80) Trento (14,5) Trst (2,15)

Izabrane vesti

CSKA će tako u finalu turnira igrati sa boljim iz duela domaće ekipe Zenita iz Sankt Peterburga i Nižnjeg Novgoroda, već sutra.

Posle prvog kvartala je bilo jasno da će Armejci lako i ubedljivo slaviti, vodili su sa 21:10, da bi u drugom kvartalu postigli pola koša manje, ali su rivala ostavili na jednocifrenom broju poena (devet). Sve je bilo jasno, pa je Itudis iskoristio priliku da pruži šansu što većem broju igrača, što na kraju nije sprečilo Moskovljane da upišu pobedu od 36 poena razlike i bukiraju kartu za finale.

Najefikasniji je u pobedničkom sastavu sa 13 poena bio Johanes Fojtman (četiri skoka), dok je odličnu partiju pružio i centar srpske reprezentacije Nikola Milutinov. Bivši košarkaš Partizana i Olimpijakosa, koji je propustio dobar deo minule sezone zbog povrede ramena, susret je okončao sa 12 poena i pet skokova. Jasno je da će biti važna karika u igri Armejaca tokom predstojeće sezone.

Dvocifren učinak upisao je i povratnik Aleksej Šved, koji je poput Semena Antonova susret okončao sa 10 postignutih poena. U poraženom sastavu nijedan igrač nije upisao dvocifrenu brojku u statističku kolonu za poene. Istakli su se Eigirdas Zugauskas i bivši centar Partizana Art Parahovski sa po 10 poena (pet skokova za iskusnog Belorusa).




tagovi

CSKA MoskvaKK ParmaNikola MilutinovAleksej ŠvedDimitris Itudis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara