Nikola Milutinov (©Starsport)
Nikola Milutinov (©Starsport)

CSKA se muči bez Milutinova, Lokomotiva preokrenula u polufinalu VTB lige (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.04.23. | 22:19

Sastav iz Krasnodara vezao pobede i poveo sa 2:1

CSKA je dominirao u ligaškom delu, pretreo samo dva poraza na 32 susreta. Potom je počistio Avtodor u četvrtfinalu, ali u polufinalu se našao u problemu. Sve je počelo povredom Nikole Milutinova u drugom susretu. Nije srpski centar uspeo da ga završi zbog problema sa člankom. CSKA je izgubio drugi meč kod kuće 83:84 (nakon uvodne pobede 87:84).

Nije se bivši košarkaša Partizana i Olimpijakosa našao u protokolu za treći meč, prvi u Krasnodaru, a Armejci su ponovo izgubili - 81:84.

Izabrane vesti

Poraz je posebno bolan kada se u ozbir uzme da je CSKA imao 17 poena viška početkom odlučujućeg kvartala! Preuzeli su potom Okaro Vajt i Devon Ejkon Pursel stvari u svoje ruke i počeli da tope zaostatak, da bi ključne poene u završnici postigao Kris Horton. Ubacio je polaganje pod faulom, realizivao i dodatno bacanje za 82:81 na 35 sekundi do kraja.

Kasper Ver je promašio preokret, potom je Džejlen Barford sa dva penala uvećao prednsot domaćeg sastava, da bi bivši bek Partizana Dalas Mur promašio produžetak u poslednjim sekundama.

"Bili smo bolji tim tokom većeg dela susreta, ali smo u poslednjoj četvrtini pokazali nedostatak taktičke discipline i to nas je koštalo pobede. Sramotno je izgubiti meč na takav način. Lopta je morala bolje da se kreće, bilo je neophodno da igramo agresivnije u odbrani i ne dozvolimo rivalu da nas dobija u jedan na jedan situacija", rekao je trener Moskovljana Emil Rajković po okončanju utakmice.

Na kraju je Vajt bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 18 poena, po 17 su dodali Ejkon Pursel i Barford, dok je do 10 brojao Vladislav Emčenko. Kod CSKA, 24 poena Kaspera Vera, 16 je ubacio Aleksej Šved, dok je do 13 brojao Devonte Kejkok.

Dejan Davidovac je počeo meč u petorci, proveo na terenu 20 minuta i za to vreme zabeležio osam poena i sedam skokova u poraženom sastavu.

Serija se igra na četiri pobede, pa ima još dovoljno vremena za CSKA da se vrati na pravi put. Naredni meč je ponovo u Krasnodaru, već u subotu od 13.00 po srednjoevropskom vremenu. U drugoj polufinalnoj seriji sastaju se Uniks i Zenit, a tim iz Kazanja vodi protiv aktuelnog šampiona sa 2:0 u seriji.



tagovi

KK CSKA MoskvaKK Lokomotiva KubanjNikola MilutinovDejan DavidovacAleksej ŠvedKasper VerVTB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara