(©Reuters)
(©Reuters)

Čudo jeste, svemoguć nije: Vembanjama pogađao, Lojd uzvratio i odveo Monako do pobede

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.06.23. | 22:49

Tim Saše Obradovića vodi sa 2-0 u finalnoj seriji francuskog šampionata protiv Metropolitana…

Viktor Vembanjama strašan je potencijal, neverovatan atleta i pride ima meku ruku. Sa loptom moze da uradi šta poželi. Momak visok 221 centimetar – i dalje je tinejdžer i tek će rasti – će obeležiti naredne godine u svetskoj košarci – ako ga zaobiđu povrede – i NBA liga čeka ga raširenih ruku. Čudo jeste, ali svemoguć nije.

Pravio je dar-mar u ligaškom delu, pokupio individualna priznanja, naterao Amerikance da kupe TV prava za francuski šampionat… Ipak, teško će ga videti kako postaje šampion. Monako je odbranio domaći teren, tim Saše Obradovića poveo je 2-0 u finalu protiv Metropolitana i pobeda ga deli od nove titule – 95:88.

Izabrane vesti

Fenomenalan meč odigrao je Viktor Vembanjama, radio u napadu tačno ono što od njega očekuje Vensan Kole. Čak imao i ozbiljnu podršku u vidu Barija Brauna i Tajšona Tomasa, međutim, aduti ekipe iz Kneževine su u konačnom zbiru više ponudili. Ponajviše to važi za Džordana Lojda. Nekadašnji igrač Crvene zvezde raspucao se kao protiv Makabija iz Tel Aviva u četvrtfinalnoj seriji Evrolige i prelomio utakmicu u korist Kneževa.

Iz svih pozicija je sipao Džordan Lojd. Pogađao je trojke – jedini on i Metju Strazel podesili nišanske sprave za dalekometnu paljbu – bio precizan sa poludistance, a najviše se mučio kada stane na liniju penala. Meč je završio sa 23 poena, od čega je dve trojke ubacio kada je Monako u trećoj deonici napravio preokret. Podelio je i šest asistencija od ukupno 25, koliko je imao domaćin.

Monaku nije smetalo ni to što na meč “nije došao” Majk Džejms. Upao je najbolji igrač tima iz Kneževine u minus fazu, sit se ispromašivao – upisao tri poena – ali su zato povukli Eli Okobo, Džon Braun i Mertju Strazel. Svi su bili dvocifreni, a momak koji je pred početak tekuće sezone stigao na Azurnu obalu ubacio je tri trojke.

Kod Metropolitana je najefikasniji bio Bari Braun sa 21 poenom, Tajšon Tomas dodao je 18 – imao samo jedan promašaj na meču, pucao 8/9 – dok je Viktor Vembanjama sakupio 17 poena i sedam skokova.

FRANCUSKO PRVENSTVO – FINALE:

Ponedeljak

Monako – Metropolitan 95:88 /2:0 u seriji/

/Lojd 23 – Braun 21/



tagovi

KK MonakoMetropolitanLNBLNB Pro ASaša ObradovićMajk DžejmsDžordan LojdViktor Vembanjama

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara