Branko Lazić (© Star sport)
Branko Lazić (© Star sport)

Čudo u Železniku: Branko Lazić ubacio četiri trojke za poluvreme, takav je bio samo protiv Partizana pre pet godina

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.12.20. | 13:40

Crvena zvezda slavila 27. uzastopni put protiv FMP-a

Nema čuda – ima čuda. Nije se desilo ni posle 27. međusobne utakmice da FMP uzme meru Crvenoj zvezdi, ali će se gostovanje crveno-belih u Železniku pamtiti po vanrednom izdanju Branka Lazića, koji je bio lokomotiva ubedljive pobede izabranika Saše Obradovića u desetom kolu ABA lige - 111:75.

Bilo je efikasnijih i(li) indeksno korisnijih, ali u gostujućem sastavu partija 31-godišnjeg beka mora se posmatrati kao dostignuće vredno pažnje. Iz prostog razloga što se ovakva košgeterska eksplozija dešava baš retko. Skoro kao Halajeva kometa. Lazić je meč završio sa 15 poena, a zanimljivo da ih je većinu postigao van linije 6,75. I to u prvom poluvremenu, okončanom nepogrešivim šutem za tri. Četiri puta je tokom prvih 20 minuta odapeo dalekometni hitac i sva četiri puta pogodio. Ruku na srce, ponekad bez odbrane, ali valja i to znati.

Izabrane vesti

Kasnije je pokvario učinak (promašio u trećoj deonici), međutim, ostaće mu duel sa sastavom Vladmira Jovanovića kao jedan od dražih na parketima regionalnog takmičenja. Primera radi, ove sezone je do danas ukupno dao pet trojki iz 13 pokušaja, a u beogradskom predgrađu se „otkačio“. Podsetio je na slična izdanja iz novembra 2015. kad je Partizanu spakovao takođe četiri trojke iz pet pokušaja ili na decembar prošle godine kad je protiv Primorske pucao pet od sedam!

Da je subotnji matine bio malo jači šuterski trening za Obradovićeve izabranike videlo se i po podatku da je pet trojki ubacio Ognjen Dobrić (samo jedan promašaj), visok procenat ostvario je i Marko Simonović (četiri od pet), tri je ubacio Džordan Lojd. Ukupno 20 iz 29 pokušaja. To nije bila kiša, već – pljusak.

Zvezda je na ovom meču oborila klupski rekord po broju pokušaja za tri poena u ABA ligi. Drugi put ove sezone. Protiv Cibone je šutirala 17 puta, sad čak 12 puta više! I takva bila nemilosrdna. Procenat od 60 odsto govori sam za sebe. Da su dvojke opet bi bilo za svaku pohvalu...

Do tek druge pobede u poslednjih sedam takmičarskih utakmica, Crvenu zvezdu su, osim Branka Lazića, vodili Ognjen Dobrić250. utakmici za klub ukrasio 21 poenomMarko Simonović (19), te Džordan Lojd sa 12 poena, dok su u poraženom sastavu odskočili Stefan Lazarević sa 17, te Marko Pecarski sa 13, odnosno Sava Lešić i Ognjen Čarapić sa po 12.

ABA LIGA - 10. KOLO

Subota

FMP - Crvena zvezda 75:111

19.00: (1.17) Partizan (20.0) Mega (5.50)

***kvote su podložne promenama




tagovi

FMP ŽeleznikSaša ObradovićBranko LazićKK Crvena zvezdaABA liga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara