Bogdan Bogdanovic (©Reuters)
Bogdan Bogdanovic (©Reuters)

Da li je došlo vreme za "plej-of Bogdana"?

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.11.20. | 08:00

Za tri godine u dresu Sakramenta nije uspeo da se domogne doigravanja

BogdanBogdanović je napustio Sakramento Kingse. Iako se pre oko nedelju dana spekulisalo da će karijeru nastaviti u Milvokiju, da Kingsi i Baksi imaju dogovor prema kojem će Bogdanović potpisati novi ugovor i potom se u trejdu preseliti u Viskonsin, srpski košarkaš se ipak seli u Džordžiju. Nisu se ni Lejkersi na kraju odlučili za Bogdana, ali je zato Atlanta odrešila kesu i bivšem asu Partizana i Fenerbahčea ponudila četvorogodišnji ugovor težak 72.000.000 američkih dolara.

Sakramento je imao pravo da izjednači tu ponudu, na kraju se nije odlučio da to uradi, te je Bogdan Bogdanović od jutros novi član Atlanta Hoksa. 

Izabrane vesti

Dakle, Bogdan se seli na Istok i čini se da je to svakako bio pravi potez za njega. 

Dobio je ugovor kakav je želeo, imaće prostora u ekipi Hoksa i boriće se za plej-of, dakle, čini se da je baš isterao svoje. 

Hoksi su po završetku istorijske sezone odlučili da sastave ekipu za doigravanja, spremali su i veliki ugovor za Gordona Hejvorda, na kraju su ga pustili u Šarlot i novac pametnije raspodelili.

Bogdan je stigao kao pojačanje na poziciji beka šutera, Srbin je u NBA često igrao i kao krilo, pa je jasno da će biti od velike koristi treneru Lojdu Pirsu

U sezoni za nama beležio je 15,4 poena uz 3,4 skoka i 3,4 asistencije po nastupu, igrao je odlično u periodu pred prekida sezone zbog pandemije, pa je na klupu poslao i Badija Hilda.

Ipak, sa Kingsima se nije na kraju dogovorio, igrači poput Hilda, Barnsa i Foksa su dobili poverenje novog GM-a Montija Meknera, te se Bogi preselio među Hokse.

Pre nekadašnjeg košarkaša Partizana Atlanta je obavila još nekoliko odličnih poslova. 

Sa drafta je odabran centar Onjeka Okongvu, birali su ga sa šeste pozicje, u pitanju je igrač koji je blistao u dresu USC-a na koledžu, beležio je u jedinoj sezoni 16,2 poena uz 8,6 skokova po nastupu, bio je starter na svakoj utakmici u sezoni 2019/20. 

Predvodio je Trojanse u svojoj prvoj sezoni, odlučio se za draft i sada će u Atlanti pokušati da izgradi svoje ime u najjačoj ligi na svetu.

 


Dva jako dobra pojačanja angažovana su na poziciji plejmejkera, prva zvezda tima Trej Jang je dobio dve briljantne alternative. 

Sveži šampion Ražon Rondo je stigao iz Lejkersa, potpisao je dvogodišnji ugovor težak 15.000.000 dolara, dok je iz Čikaga doveden Kris Dan, koji će u odbrani pre svega biti jako važan faktor. 

Par sati pre nego što je Bogi i zvanično predstavljen u Atlanti, obelodanjeno je da je za Jastrebove potpisao i Danilo Galinari

Iskusni Italijan je po završetku minule sezone izjavio da želi u tim koji će se boriti za prsten, teško je ipak poverovati da je zbog toga na kraju odabrao Atlantu, ali je ipak jasno da ova ekipa ima ozbiljne plej-of ambicije i sa ovim sastavom će biti iznenađenje da se ne domognu doigravanja. 

Poslednji put su među osam najboljih na Istoku bili u sezoni 2016/17, potom su krenuli u "rebilding", odličan posao je u sezoni za nama odradio Lojd Pirs, Jang se afirmisao kao jedan od najboljih mladih igrača u ligi i jasno je da je pred njim Ol-star karijera. 

Pored pomenutih pojačanja, ne zaboravimo i iskusnog Solomona Hila, pored prve zvezde ekipe Treja Janga, tu su i borbeni Džon Kolins, kao i odlični De'Andre Hanter i Kem Rediš, koji su igrali sve bolje kako je minula sezona odmicala, dok se Kevin Huerter istakao kao odličan šuter. 

Dakle, imaju Atlanta Hoksi sada sve što im je potrebno da bi se domogli doigravanja, buduću zvezdu NBA lige u svojim redovima, veliki broj odličnih šutera, neke zaista sjajne defanzivce, elitne organizatore igre, sjajne atlete, a sada i sasvim solidno iskustvo, pa se čini da je Bogdan Bogdanović zaista napravio pravi izbor i da bi na leto konačno mogao da zaigra i u plej-ofu, a nema sumnje da svi ljubitelji košarke u Srbiji jedva čekaju da vide "plej-of Bogdana". 

Najbolji strelac minulog Mundobasketa je Hoksima došao kao šlag na tortu, sa mladim i ambicioznim trenerom kao što je Pirs, Jastrebovi bi mogli da budu mnogo više od pukog učesnika plej-ofa, mogli bi da budu nova sila na Istoku.

Piše: Nikola MILORADOVIĆ



tagovi

Bogdan Bogdanović

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara