Stef Kari (© AFP)
Stef Kari (© AFP)

Da li je ovo kraj dinastije Ratnika?

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.05.23. | 00:10

Mnogo toga je nepoznato u taboru Golden Stajta posle poraza od Los Anđeles Lejkersa u polufinala Zapada

Tim koji je obeležio prethodnih osam godina NBA lige sa četiri titule, Golden Stejt Voriorsi poraženi su u ovosezonskom plej-ofu od Los Anđeles Lejkersa, ali ono što je mnogo bitnije od samog poraza je budućnost ekipe jer prvi put zaista postoji mogućnost da se rasformira sada već legendarni tim sa Stefom Karijem, Klejom Tompsonom, Drejmondom Grinom i trenerom Stivom Kerom.

Prvi kandidat za odlazak je Drejmond Grin koji je bio ključan deo svih šampionskih timova, ali i najproblematičniji njegov član. Momak koji je često ulazio u svađe sa svima, od trenera Stiva Kera, preko Kevina Durenta, pa sve do tuče sa Džordanom Pulom. Sve ovo je preživeo jer je imao veliki doprinos, ali s obzirom da mu je bliži kraj ugovora, postoji velika mogućnost da ga od naredne sezone gledamo u nekom drugom klubu iako on ne želi da menja tim.

Izabrane vesti

"Želim da budem član Voriorsa do kraja karijere", rekao je Grin posle poraza u šestoj utakmici protiv Lejkersa.

Pominje se i Klej Tompson, verovatno drugi najbitniji član tima iza Stefa Karija. Neverovatni šuter nije na onom nivou pre povrede kolena. Iako ume da bljesne, sada uglavnom pokazuje velike oscilacije, a prema navodima tamošnjih medija, Voriorsi žele da ga zadrže, ali se očekuje da će dobiti nešto manji ugovor posle isteka trenutnog.

Šuškase i o odlascima Kaminge i Džordana Pula koji je odigrao sezonu ispod svakog očekivanja.

Tu je i trener Stiv Ker koji je u poslednjoj godini ugovora, ali se očekuje novi dogovor sa čovekom koji je predvodio tim do sve četiri titule u eri Stefa Karija i Kleja Tompsona.

Neizvesna je i budućnost predsednika tima Boba Majersa kome 30. juna ističe ugovor, a čitava franšiza se polako sprema za tranziciju jer je neminovno da se bliži kraj ere Karija, Tompsona i Grina.

Nema dileme da će NBA liga drugačije izgledati bez ovakvih Voriorsa koji su oduševili sve u prethodnoj deceniji.


tagovi

Golden Stejt VoriorsKlej TompsonNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara