Najnovije vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

/ Izvor: mozzartsport.com

Da li se Đordi preigrao? I ULEB ustao protiv promena u Evroligi

Vreme čitanja teksta: 2 minuta

Nema opšte podrške za prvog čoveka Evrolige

Da li se Đordi preigrao? I ULEB ustao protiv promena u Evroligi

Izgleda da se Đordi Bertomeu malo preigrao. Godinama prekraja Evroligu kako mu dune, ali ovog puta je naleteo na ozbiljan otpor. Novoj promeni sistema funkcionisanja najjačeg evropskog kupa najpre se usprotivila ACB liga, a sada i ULEB – Udruženje evropskih košarkaških liga.

Ideja Bertomeua i njegovih istomišljenika, koju su usvojili na skupštini Evrolige u četvrtak, bila je da se poništi limit na broj klubova iz jedne zemlje koji mogu da igraju u eliti, kao i novi način raspodele 18 mesta u takmičenju.

Po novom modelu, neke lige bi izgubile direktan ulaz u Evroligu, kao što je ABA, već bi bord takmičenje dodeljivao specijalne pozivnice. 

ABA šampion ne mora da brine za mesto u Evroligi

Čović o reformama u Evroligi: Zvezda je spremna, ovo je faza resetovanja na putu ka krajnjem cilju

 

ULEB je ustao protiv tih odluka, jer smatra da one direktno udaraju u osnovu fer sportskog nadmetanja.
Povodom saopštenja EKA o novom sistemu ulaska u Evroligu od sezone 2020/21, ULEB i njegove članice su donele sledeće ocene. Novi sistem ulaska negira fundament evropskog sistema sporta, pogotovo kvalifikacije kroz nacionalna prvenstva, zasnovane na sportskim merilima. Zbog svega toga ULEB odlučno odbacuje predloženi sistem, koji dozvoljava visok stepen proizvoljnosti prilikom dodele pet specijalnih pozivnica, od kojih bi se tri dodeljivale godišnje“, stoji u saopštenju ULEB-a.

Dve jaka glasa protiv dobio je Bertomeu u lice. Sigurno je da ni on neće sedeti skrštenih ruku...

Foto: Shutterstock

Komentari 5

Veličina slova

Ostale vesti

Uživo
Najava mečeva