Porzingis i Dončić (©AFP)
Porzingis i Dončić (©AFP)

Dalas u potrazi za "peticom" spreman da se odrekne Porzingisa

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.02.21. | 14:39

Svesni da je Dončiću neophdona konkretnija podrška, Mavsi razmišljaju i o radikalnom potezu

Uprava Dalasa nije zadovoljna aktuelnim učinkom od 14 pobeda i poraz više koji je Mavse drži ispod crte za plej-of, pa razmišlja o povlačenju poteza kako bi od sjajnih partija Luke Dončića profitirao kompletan tim. Jedan od njih je i eventualni trejd Kristapsa Porzingisa.

Sreda, 1.30: (2,05) Dalas (12,5) Boston (1,95)

Izabrane vesti

Prema pisanju Bličer riporta Dalas je već pustio na tržište informaciju da je spreman da ustupi Letonca, ali uz adekvatnu igračku nadoknadu.

"Mavsi su počeli da preispituju da li 25-godišnji centar može zaista da bude prodška Dončiću kao druga opcija tima. Zapravo spremni su da zamene svakoga osim Luke", dojavio je američkom sajtu neimenovani pomoćnik generalnog menadžera jednog NBA tima.

Pitanje je ko je spreman da se upusti u tu trgovinu jer su Porzingisu ostale još tri sezone iz petogodišnjeg ugovora vrednog 158.253.000 dolara. Nije problem njegov ofanzivni potencijal, jer je i ove sezone, na skoro dabl-dabl proseku od 20,5 poena i 8,2 skoka na 17 utakmica. Problem su česta odsustvovanja sa terena zbog povreda, zbog čega je uostalom i kasnije ušao u ovu sezonu, ali i defanziva zbog koje trpi ceo tim. Zato Mavsi razmišljaju o angažovanju visokog igrača koji ima kapacitet da kontroliše svoj, ali i da pruži određeni doprinos u protivničkom reketu.

Najradije bi "glomaznog" centra da upare sa Porzingisom. Ali svesni su da to košta, papreno, pa je pitanje hoće li vlasnik tima Mark Kjuban i njegova desna ruka Doni Nelson biti spremni da plate već sada, pre završetka prelaznog roka, ili će da čekaju kraj sezone...


tagovi

Luka DončićKristaps PorzingisDalas MaveriksNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara