Aleksej Pokuševski
Aleksej Pokuševski

Dan kad je Oklahoma shvatila kakav dragulj ima... Stižu i minuti

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.01.21. | 10:03

Trener Mark Degnolt hvali učinak Alekseja Pokuševskog. On sam priznaje da tek treba da uči

Tek što je proslavio 19. rođendan. Tek što je stigao u NBA ligu. Nije baš da se očekivalo da će odmah imati zapaženu minutažu. Međutim, malo-pomalo, Aleksej Pokuševski osvaja minut po minut na terenu. Protiv Los Anđeles Lejkersa imao ih je čak 20, imao je i 10 poena i četiri skoka. Dovoljno da u Oklahoma Sitiju pokrene priče o pametnom izboru Tandera na ovogodišnjem draftu.

Izabrane vesti

Aleksej je obavio dobar posao danas. Sa svakim minutom na terenu on uči, kapira. Izgleda da se oseća sve komfornije u napadu. Njegova visina se već pokazala u odbrani”, hvali trener Mark Degnolt podsećajući i na tri blokade Pokuševskog.

Jasno je međutim da je ovo samo početak, tek prva utakmica sa dvocifrenim košgeterskim učinkom. Svestan je toga i Aleksej.

Trenutno, radim na svemu. Driblingu, vođenju lopte, šutu, odbrani, svaki dan sam u teretani pokušavajući da unapredim svoje telo. Jednostavno, radim na svemu, jer ako želiš da budeš veliki igrač moraš da budeš veliki u svemu i da pokazuješ to na terenu”, kaže Pokuševski.

Ipak, golim okom se vidi da je zaista sve slobodniji na parketu. Određena doza grča je uostalom i razumljiva kad se nađeš preko puta igrača kakvi su Lebron Džejms i ostali.

Protiv takvih momaka si uvek motivisan. Teško je, ali učiš. I to ću da prenesem na sledeću utakmicu. Bilo je ovo sjajno iskustvo, ove momke sam gledao kako igraju kad sam imao 10 godina”.

Šta konkretno naučiš od njih?

Kad igraš protiv takvih timova – timova dobrih kao što su Lejkersi – moraš da igraš dobro svaki minut ili će oni to da iskorite. Ako prestaneš na sekund teško ćeš se vratiti. Moraš da istrčiš takvu utakmicu do finiš linije”.

Za kraj i o tim blokadama koje su svi primetili.

Iz odbrane unosiš energiju u tim, a blokade dolaze jednostavno zato što sam velik momak. Koristim to što imam”.

Dariju Bizli je povređen i zbog problema sa člankom možda neće igrati u četvrtak protiv Čikago Bulsa. I kako se svi budu rotirali kako bi popunili tu rupu očekuje se da će i Pokuševski dobiti još jednu solidnu porciju minuta. Nastavi li ovako da ih koristi… Nebo je granica.


tagovi

Oklahoma Siti TanderAleksej Pokuševski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara