Danilo Nikolić (©ABA League/Dragana Stjepanovic)
Danilo Nikolić (©ABA League/Dragana Stjepanovic)

Danilo Nikolić se rastao sa Dižonom posle mesec dana

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.10.22. | 16:18

Košarkaš iz Crne Gore postao višak odlukom francuskog kluba da poverenje ukaže Amerikancu Markis Mekdafiju

Druga epizoda Danila Nikolića van Crne Gore i Srbije okončana je posle samo mesec dana. Crnogorski košarkaš je pred početak sezone potpisao ugovor sa Dižonom, ali je sada zvanično obelodanjeno da se rastaje sa francuskim klubom.

Otkriveno je da je u klubu bio samo na probi, kao i da je uprava odlučila da u nastavku sezone umesto njega ukaže šansu Amerikancu Markisu Mekdafiju.

Izabrane vesti

"Čitav klub želi da se zahvali igraču na velikom profesionalizmu i doprinosu koji je dao u dobrom startu kluba u novoj sezoni. Želimo mu sve najbolje u nastavku karijere", stoji u saopštenju Dižona.

Nikolić je praktično i angažovan kako bi popunio rupu koja je nastala zbog zdravstvenh problema koji su Mekdafija naterali da se vrati u domovinu. Ipak, bivši igrač Albe Fehervar i Napolija se oporavio i dobio priliku. Iako je imao slab početak takmičarske godine (dva poena i 2,7 skokova uz 22 odsto šuta iz igre) dobio je prednost u odnosu na Crnogorca, koji je tako postao sedmi stranac. Francuski klubovi za mečeve u LNB Pro A ligi imaju pravo da registruju šest stranih igrača.

Nikolić odlazi posle samo četiri upisana nastupa, tokom kojih je beležio 5,3 poena i 3,3 skoka uz 27 odsto preciznosti iz igre.

Dižon je posle tri odigrane utakmice u prvenstvu šesti sa učinkom 2-1 i koš razlikom 256:239 (+17).

Danilo Nikolić je sa ekipom Budućnosti osvojio titulu u ABA lige 2018. godine, kao i pet u Crnoj Gori. Sedam puta je podigao i trofej Kupa u domovini. Branio je i boje Mege, sa kojom je 2016. osvojio Kup Radivoja Koraća. Izuzev Crne Gore i Srbije igrao je i u Španiji, gde je sezonu 2016/17 proveo u dresu Bilbaa.


tagovi

Danilo NikolićDižonLNB Pro AFrancuska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara